Norsk tastaturoppsett?

Hei.

Jeg bor i England og studerer, og jeg har nettopp kjøpt meg en ny laptop. Men det jeg lurer på er hvordan en legger til œ,ø og å til tastaturet? Nå må jeg gå inn på legg til nytt sombol for hver gang jeg vil legge til œ,ø og å.

Mvh Iris

Datadoktoren svarer

Hei Iris,

Det engelske tastaturet ditt mangler naturlig nok taster for ÆØÅ. Merk også at plasseringen av en del andre taster er forskjellig i forhold til et norsk standard QWERTY-tastatur, først og fremst gjelder det spesialtegn som du får frem ved å holde nede SKIFT og ALT-GR.

Det er imidlertid ikke noe problem å bytte til norsk tastatur-oppsett i Windows dersom du vet hvor tegnene befinner seg! Dette gjør du fra Kontrollpanelet, Innstillinger for region og språk, Språk og deretter ved å trykke Detaljer.

Undersøk samtidig med leverandøren om du kan få norsk tastatur til PCen din, det er som regel en smal sak å bytte ut tastaturplaten på bærbare PCer (har selv gjort det flere ganger).

Alternativt kan du bruke et eksternt tastatur med norske taster, men det egner seg naturligvis dårlig når du er ”på farten”.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (ebatt)]