Norsk på engelsk tastatur?

Hei,

Jeg har fått en HP zv5400 (5460) i gave fra tanten min i USA, men den har altså amerikansk tastatur.

Er det mulig å forandre tegnsettet slik at jeg kan få norske bokstaver og norsk plassering av tastene uten å måtte skifte tastaturet?

Hilsen Håkon

Datadoktoren svarer

Heisann,

Det er det heldigvis. Uansett hvilket språk du har på operativsystemet, kan du bytte tegnsettet til tastaturet under kontrollpanelet Instillinger for region og språk. Du får også dette valget første gangen du installerer Windows.

Valget du er på jakt etter ligger i arkfanen Språk i kontrollapanelet, der du kan legge til Norsk hvis du klikker på Detaljer-knappen. Etter det kan du velge Norsk som standardspråk og eventuelt slette den Engelske språkinnstillingen.

Hvis du beholder Engelsk i denne listen, får du nemlig opp en verktøylinje som heter Språklinje i oppgavelinjen, og da vil du raskt oppleve at tastaturspråket blir byttet i hytt og pine av forskjellige engelske programmer.

Da trenger du bare å huske på at tegnene på tastaturet ikke alltid korresponderer med de som kommer på skjermen. Høyre og venstre skråstrek kommer for eksempel ikke lenger til å ligge ved siden av og over høyre versalknapp - men det venner du deg nok raskt til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar