Disney+ lar vente på seg

Norsk lansering utsatt til september

Skulle etter planen lanseres i sommer.

MÅ VENTE: Nordmenn som har gledet seg til at Disney+ skulle bli tilgjengelig her til lands, må vente enda litt lenger. Skjermbilde: Kirsti Østvang
MÅ VENTE: Nordmenn som har gledet seg til at Disney+ skulle bli tilgjengelig her til lands, må vente enda litt lenger. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Mange norske småbarnsforeldre går og venter på at strømmetjenesten Disney+ skal bli tilgjengelig her til lands. I januar i år ble det varslet at den skulle åpne til sommeren, men nå melder Cnet at lanseringen i de nordiske landene er utsatt til september.

Hvorfor den er utsatt, skriver Cnet ingenting om. Vi har spurt Disney Norge om en kommentar, men har foreløpig ikke fått svar.

Masse populært innhold

Disney+ ble lansert i USA, Canada og Nederland i november i fjor.

Tjenesten inneholder Disneys egne produksjoner, men også innehold fra andre selskaper som hører inn under Disney-konsernets paraply, som Pixar, Marvel og Star Wars.

Corona-suksess

Stengte kinoer under coronapandemien har fått Disney til å tenke nytt. Blant annet slapp de Frozen 2 på Disney+ i midten av mars, tre måneder før den skulle bli tilgjengelig for strømming. Det samme har de nå gjort med Star Wars: The Rise of Skywalker.

Nå melder Disney at strømmetjenesten allerede er oppe i 54,5 millioner brukere, bare et halvt år etter lansering. Til sammenligning har Netflix over 182 millioner brukere, ifølge Cnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!