Norman Virus Control v5

For mange er antivirusløsningene fra Norman synonymt med nettverks- og bedriftsrelaterte sikkerhetsløsninger. Men er Norman like god på sikkerhet hos enkeltbrukerne som de er hos store maskinparker?

Norman benytter seg av store ord som brukervennlig, proaktiv og automatisert funksjonalitet når de beskriver enbruker-versjonen av Norman Virus Control. Etter å ha levd med Norman virus control i noen uker må vi si oss langt på vei enige i disse påstandene.

Denne antivirusløsningen benytter seg av den samme kjernefunksjonaliteten som den populære flerbrukerversjonen, hvis man ser bort fra administrasjon, styringsverktøy og nettverksfunksjonaliteten. Brukerne skal da kunne slappe av i visshet om at de er beskyttet av en av markedets mest avanserte og anerkjente sikkerhetsløsninger.

Norman Virus Control v5
Som mange sikkert er klar over, er Norman selskapet bak den unike SandBox-teknologien som skal beskytte både mot kjente og ukjente virus, trojanere, ormer og annet ondsinnet kode. Legger man til e-postsøk, sanntidssøk av filer, søk i filer som er lastet ned fra nyhetsgrupper på nettet og automatisk oppdatering av virussignaturer og programvaren generelt (NIU – Norman Internet Update), så sikkerheten skulle være vel ivaretatt om du velger antivirusløsningen fra Norman.

I våre tester viste Norman seg fra sin beste side og var sikker som banken når det gjaldt å hindre virus å infisere maskinen. Programmet skal også ha pluss i margen for at vi ikke trenger å tenke på innstillinger eller å få konfigurert programmet for å yte best mulig sikkerhet – her fungerte alt optimalt så snart programmet var installert på maskinen vår.

Avanserte brukere vil også sette pris på muligheten for å spesialtilpasse administrasjonsverktøyene i programmet. Vi klokket inn Norman Virus Control kun få sekunder bak NOD32, som for øvrig var testens raskeste til å gjennomføre ett fullstendig systemskann.

Selve brukergrensesnittet i antivirusløsningen er stramt og inneholder ingen unødvendig og glorete innpakning – her er det kun funksjonaliteten som teller. Og funksjonalitet er det mye av i Norman Virus Control.

Fakta:
Norman Virus Control v5
Pris: 395,- for ett år
Internett: www.norman.no

Neste ut: Grisoft AVG Antivirus