Norges største leksikon på Internett

Nå kan du få tilgang til en alltid oppdatert, komplett utgave av Store Norske Leksikon på nettet. Er bokutgavens dager talte?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsforlagets nettutgave av Aschehoug & Gyldendals Store Norske Leksikon er ikke noen lettutgave. Du får tilgang til alle 145.000 artiklene fra papirutgaven, i tillegg til 2.000 tabeller, 2.000 illustrasjoner, og lenker til over 5.000 andre nettsteder og kilder. Og best av alt – du behøver ikke bekymre deg over at informasjonen skal være utdatert; leksikonet oppdateres kontinuerlig.

Intelligent søking

I tillegg til rene søk i leksikonet, har Kunnskapsforlaget implementert iFinger-teknologien i løsningen sin. IFinger er en norskutviklet teknologi fra selskapet Hjerde Elektroniske Publisering.

Brukergrensesnittet er ryddig og oversiktlig
Brukergrensesnittet er ryddig og oversiktlig Vis mer

Ved hjelp av denne teknologien kan du gjøre raske "oppslag i oppslag" i leksikonet, i et eget vindu. Dette er veldig praktisk spesielt når du støter på fremmedord og ukjente begreper på andre nettsteder. Vi har tidligere omtalt iFinger i 8334>denne artikkelen. Du kan også ta en titt på iFingers hjemmesider.

Koster penger

I motsetning til Britannica Online og andre leksika på nettet, baserer denne tjenesten seg på at du som bruker må betale for den. For 1.290 kroner får du tre års fri bruk. Ønsker du å binde deg til ett år, er prisen 480 kroner.

Hvis du er usikker på om denne formen for leksikon er verdt pengene, kan du prøve det gratis i 14 dager. Klikk her for å gå til Aschehoug & Gyldendals Store Norske Leksikon