Nok en Vista-sperre brutt

Microsoft har fjernet muligheten til å installere operativsystemet på en blank disk dersom man kun har oppgraderingslisens. Omveien viser seg imidlertid å være såre enkel.

En oppgraderingslisens av Vista er langt rimeligere enn en full lisens, og krever at du allerede har en gyldig og aktivert installasjon av Windows XP på harddisken fra før. Tidligere holdt det at du hadde installasjonsmediet for hånden når du f. eks installerte Windows XP.

Utnytter prøveperioden

Nå har smarte hoder funnet en måte å installere Vista-oppgraderingsversjonen på en blank harddisk. Metoden er såre enkel, dog litt tidkrevende. Man må rett og slett installere operativsystemet to ganger; første gang uten å angi lisensnøkkel. Siden det er mulig å prøve operativsystemet i 30 dager uten å angi nøkkel, kan man i denne perioden velge - ja, du gjettet det sikkert, å oppgradere.

Dermed skal det i følge vår kilde Neowin bare være å kjøre installasjonsprogrammet igjen, og velge avansert installasjon. Denne gangen angir man lisensnøkkelen, og vips - ingen spor av Windows XP på harddisken.

Kilde: Neowin.net

Les også:
Mange Vista-fikser allerede
8 kroner for Windows Vista
Dette elsker og hater vi ved Vista