NOD32

Lille NOD32 fra ESET Software har en sterk posisjon i de utenlandske it-markedene, men her hjemme i Norge er antivirusløsningen noe mer ukjent. Hvordan fungerer så NOD32 i forhold til sine mer kjente konkurrenter?

Til tross for at NOD32 er anonyme i det norske markedet, har antivirusprogrammt vunnet et stort antall priser i utenlandske IT-publikasjoner for sin måte å takle virus på. Den funksjonen som leverandøren ESET Software legger mest vekt på, er hurtighet, og etter å ha hatt programmet installert på PCen i et par uker kan vi ikke gjøre annet enn å si oss enige i den påstanden.

Sammenliknet med for eksempel Norton Antivirus gikk det vesentlig raskere å gjennomføre en fullstendig skanning av vår PC med NOD32, og felles for begge programmene var at all ondsinnet kode ble detektert og fjernet. Så om det først og fremst er hastighet du er opptatt av, vil NOD32 være et godt valg.

NOD32
I likhet med de andre programmene vi har testet, gikk installasjonen av antivirusløsningen helt smertefritt – noe annet hadde vi heller ikke forventet av dagens moderne programvareløsninger. Installasjonen krevde en omstart av maskinen, deretter var vi fullt operative med løsningen fra ESET. Og i likhet med de andre løsningene opererer NOD32 stille i bakgrunnen uten at du som bruker blir berørt. Resurssmessig krever programmet lite av PCen og selv under full systemskann kan du arbeide relativt normalt med maskinen.

Via et eget kontrollsenter – NOD32 Control Center – finner du informasjon om blant annet virussignaturbasen, når siste oppdatering fant sted, planlagte virusskann av harddisken, loggbok og oppsett for programmet. Oppdatering av signaturfilene kan selvsagt både gjøres manuelt eller du kan la programmet styre dette automatisk. Fra selve virusskanningen får du informasjon via en egen dialogboks.

Kjedelig grensesnitt

Selv om brukergrensesnittet skiller seg noe negativt ut fra de andre antivirusprogrammene i denne testen, er brukervennligheten meget bra i NOD32. Programvaren fungerer på en intuitiv måte og du finner enkelt fremt til funksjoner og menyvalg uten å måtte klikke deg gjennom et hav av knapper og menyer. Enkelte vil nok kalle brukergrensesnittet på grensen til kjedelig og uinspirerende, men hovedoppgaven til NOD32 er å finne ondsinnet kode, og akkurat den jobben utfører programmet med bravur.

Fakta:
ESET Software NOD32
Pris: kr 340 inkl. mva. for èn-brukerlisens
Internett: www.nod32.com

Tilbake til testforsiden