.no-domenet åpnes for privatpersoner

Racet er allerede i gang, med loddtrekning frem til i morgen.

<strong>ER DET LEDIG?</strong> På erdetledig.no kan du sjekke om domenenavnet du har lyst på er ledig. Foto: erdetledig.no
ER DET LEDIG? På erdetledig.no kan du sjekke om domenenavnet du har lyst på er ledig. Foto: erdetledig.noVis mer

For to måneder siden ble det vedtatt at norske privatpersoner kan få .no-domene.

Tidligere har det kun vært mulig for bedrifter og enkelmannsforetak, mens privatpersoner har vært henvist til .priv.no. Det har gjort at mange heller har valgt .com eller andre toppdomener til sin hjemmeside.

Og i dag klokka 10:00 gikk startskuddet for domenesøknader. Søknadsperioden varer til i morgen klokka 16:00, der Norid foretar loddtrekning dersom flere har søkt om det samme domenet.

Ingen fortrinnsrett


Det er ingen fortrinnsrett til domenenavn, så alle står fritt til å søke om akkurat det de vil. Dog har du ikke lov til å søke om et domenenavn som er beskyttet av opphavsrett.

– Et norsk domenenavn er stabilt og blant de sikreste i verden, og signaliserer tilhørighet til Norge. Vi er veldig fornøyd med at også privatpersoner nå får denne muligheten, sier daglig leder i Norid, Hege Ossletten.

Er det ledig?

Frister det med et eget .no-domene? På erdetledig.no kan du raskt søke om domenenavnet er ledig.

Er det ledig, får du også opp en lenke til Norids oversikt over norske registrarer (som er nødt til å registrere domenet for deg). I skrivende stund finnes 354 av dem.