Nintendo og Sony gir seg ikke

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den tidligere giganten Nintendo prøver fremdeles å kapre sin del av konsollkaken. Nå er deres GameCube, tidligere kjent som Dolphin, her, og lover oss fargerike og morsomme spill.

Vi ble egentlig ikke så overrasket da vi så Nintendos område på E3. Som før, holder selskapet seg til sine velkjente figurer, som kanskje ikke appellerer til hardbarka spillentusiaster, men likevel selger i utallige eksemplarer. Mario og Luigi er tilbake med nye eventyr, og selv om GameCube ikke er verdens kraftigste konsoll, synes vi likevel at grafikken er svært pen. Det er i alle fall meget behagelig for øyet – Nintendo overdriver ikke med spesialeffekter, men satser heller på trygge titler som vil gjøre både voksne og barn fornøyde.

Nintendo GameCube sammen med Game Boy Advance
Nintendo GameCube sammen med Game Boy Advance Vis mer

Game Boy Advance får også fortjent mye oppmerksomhet, som den mest avanserte håndholdte spillmaskinen som finnes i dag. Game Boy og GameCube kan også fungere sammen, og da kan Game Boy brukes som kontroller.

GameCube kommer ut i Japan allerede i september i år, men detaljene rundt nordamerikansk og europeisk lansering er enda ikke klare.

Nye PS2-spill i bøtter og spann

I mellomtiden begynner PlayStation 2-maskinen å modnes. Andre generasjons-spill begynner nå å dukke opp, og det ser betydelig bedre ut enn for et år siden. Massevis av spill blir vist frem, og de som får mest oppmerksomhet er uten tvil Metal Gear Solid 2, Gran Turismo 3, Final Fantasy X, flere nye sportsspill fra Electronic Arts, WipeOut Fusion og Silent Hill 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange av disse er svært kjente navn som kommer tilbake med oppdaterte grafikkmotorer og innhold. Nye Gran Turismo og WipeOut-spill er ganske klare eksempler på få nyheter på innsiden, men en flott ny innpakning. Metal Gear Solid 2 og Final Fantasy X derimot kan fort kvalifiseres som grensesprengende.

Flere gode, gamle PC-spill er også på vei til konsollen. Soldier of Fortune, Star Trek Voyager: Elite Force, Half-Life og No One Lives Forever er alle på underveis til den slanke, svarte boksen.

Den kanskje viktigste PS2-nyheten er imidlertid ikke et spill. Endelig vil brukerne av maskinen kunne komme seg på nett, takket være et samarbeid mellom Sony, AOL, Netscape og Real Networks. Denne teknologien vil tillate spilling og surfing, gjennom både bredbånd og modem. Takket være konsollens USB-porter, kan du selvsagt plugge inn mus og tastatur, for å gjøre sofa-surfingen optimal.

Vi vet foreløpig lite om hvordan en slik løsning vil fungere i Europa, men kommer tilbake med informasjon så snart som mulig.