Nintendo lager revolusjon

Da er det Nintendos tur til å kaste seg på ryktebølgen. Detaljer om deres nye spillkonsoll begynner å dukke opp, og høres svært spennende ut.

Av de tre konkurrerende konsollselskapene er det kanskje Nintendo som har hittil kommet med mest konkret informasjon om deres nestegenerasjons spillmaskin.

Allerede på fjorårets E3 nevnte selskapet at de var godt underveis med å designe en oppfølger til GameCube. På årets messe snakket de om at de vil fokusere på en mer original og spennende spillopplevelse fremfor rå tekniske spesifikasjoner. Vi liker denne tankegangen, selv om vi samtidig ønsker best mulig grafikk.

I et nylig intervju snakker Nintendo-sjefen Satoru Iwata mer detaljert om deres nye maskin, som tidligere har vært kjent som N5. Nå er i alle fall det offisielle kodenavnet klart, og det er ikke akkurat beskjedent: Revolution. Det er nemlig det Nintendo har lyst å gjøre med spillindustrien, revolusjonere det.

Riktignok finnes det ingen videre detaljer om hva slags maskin Revolution blir, og hva den vil kunne gjøre. Men det er klart at Nintendo vil være innovative, og slutte å fokusere på mer minne og mer megahertz. Revolution skal ikke handle om nestegenerasjons maskinvare, men nestegenerasjons måte å spille spill på, i følge Iwata.

Den eneste tekniske detaljen som hittil er blitt avslørt er at Revolution skal kunne kobles opp direkte både til en vanlig TV, og en PC-monitor. Men vi blir heller ikke overrasket om den vil inkludere en slags bevegelsesfølsom teknologi, noe som ligner på Sonys EyeToy. Selskapet har tross alt flere ganger nevnt at de ønsker å gjøre spill mer tilgjengelige for vanlige brukere, som ikke har vært interessert i spill foreløpig.

Vi venter spent på flere detaljer om Revolution. Det er allerede annonsert at den skal vises frem på neste E3, men vi håper på å få vite noe mer før den tid. Følg med!