Nintendo DS Lite er her!

SNIKTITT: Den fantastisk lekre og lille Nintendo DS Lite slippes i Japan i disse dager, og vi har fått en eksklusiv sniktitt. Se bilder og video!

Nintendo DS Lite er her!

  1. DS Lite videoklipp


Det har alltid vært en tradisjon for Nintendo å redesigne sine håndholdte, og gjøre dem mindre og mer tiltalende. Bare se på de tre forskjellige variantene av GameBoy Advance.

Og er det en ting vi har klaget på i forhold til den ellers fantastiske Nintendo DS, er det ulekre utseendet, med grå plast og kantete layout. Dette er det nå slutt på.

Nintendo DS Lite er her!


DS Lite er den samme maskinen, med de samme mulighetene. Den er bare blitt penere, iPod-hvit og mindre. Reduksjonen av størrelsen innebærer kun mindre fysiske mål, skjermene har beholdt sin opprinnelige størrelse. Vi skal innrømme at forskjellen ikke er dramatisk, men merkbar. Den ytre plasten er også blitt dekket av et gjennomsiktig lag, som gir den et enda mer elegant utseende.

Nintendo DS Lite er her!
Nintendo DS Lite er her!


Dessuten er noen av knappene blitt flyttet. Start og select-knappene sitter nå lenger ned på maskinen, og power-knappen har havnet på siden. Og vi har fått en ny bryter som bytter mellom flere lysstyrker på skjermene. Den laveste styrken tilsvarer omtrent dagens DS, mens den kraftigste er fabelaktig lys. Plutselig blir det en helt ny opplevelse å spille gode, gamle DS-spill.

En endring som er litt mindre populær er at strømtilkoblingen er priopretær, og du kan ikke bruke dine gamle DS-, SP- eller GameBoy Micro-ladere.

Du kan naturligvis fortsatt spille dine gamle GameBoy Advance-titler. Vi merker imidlertid at kassettene med GBA-spill passet elegant inn i den originale DSen, mens nå stikker de litt ut grunnet DS Lites mindre skall.

Nintendo DS Lite er her!


Totalt sett, DS Lite er en utrolig lekker, liten sak. Plutselig er den stygge andungen blitt en sexy spillmaskin, og vi gleder oss utrolig til å oppgradere til en Lite selv. De første rapportene fra Japan-lanseringen av DS Lite forteller allerede om lange køer og utsolgte butikker. Vi europeere som ikke planlegger å importere maskinen, må vente til sommeren. Følg med på mer inngående dekning når vi får vår maskin!

Se video av den nye Nintendo DS Lite her