Nintendo DS lanseres i mars?

NYHET: De nye håndholdte maskinene skapte mye furore på årets E3-messe, men produsentene har foreløpig vært forsiktige med lanseringsdatoer. Det har imidlertid dukket opp detaljer om Nintendos DS-slipp.

Det var, i våre øyne, Nintendo og Sony som stjal E3-showet med sine DS- og PSP-maskiner. Det har blitt gjort klart at begge skal slippes i Japan i løpet av høsten, mens Europa må vente til våren 2005. Men nøyaktige datoer har vært mangelvare.

I følge nettstedet Cube Europe skal Nintendo DS mest sannsynlig slippes 18. mars. Denne datoen er enda ikke offisielt bekreftet fra Nintendos side, men vi har egentlig ingen grunner til å tvile på den.

I tillegg skal hele åtte Nintendo-spill slippes på lanseringsdagen, og disse inkluderer Animal Crossing DS, Mario Kart DS, Metroid: Hunters, et Super Mario Bros.-spill, Nintendogs (?), Pictochat, Super Mario 64x4 og WarioWare DS. Dette er altså kun Nintendos egenutviklede spill det er snakk om, og vi regner med at tredjeparts-utviklere også kommer til å ha en del titler klare.

For å friske opp minnet: Nintendo DS er en svært spennende, håndholdt spillmaskin med to skjermer. Den ene skjermen er trykkfølsom, noe som åpner for svært nyskapende gameplay-muligheter. DS har også innebygd mikrofon, trådløst nettverkt (WLAN og et Bluetooth-lignende system) og bakoverkompatibilitet med GameBoy Advance-spill. I tillegg til spilling vil det også være mulig å sende meldinger og bilder tegnet på den trykkfølsomme skjermen fra maskin til maskin, noe som muligens vil gjøre DS ekstremt attraktiv for de yngre.

Vi har prøvd Nintendo DS på E3-messen, og ble virkelig imponert over hvor kreativ denne saken er. Derfor kan vi ikke gjøre annet enn å glede oss enormt til 18. mars, og håpe at denne datoen stemmer.

I mellomtiden kan du lese mer om Nintendo DS her.