Bare huk av for programmene du vil installere, og trykk på den grønne knappen. Minutter senere er alt på plass, og helt uten verktøyelinjer og annet "skrot" som ofte følger med gratisprogrammer.
Bare huk av for programmene du vil installere, og trykk på den grønne knappen. Minutter senere er alt på plass, og helt uten verktøyelinjer og annet "skrot" som ofte følger med gratisprogrammer. Vis mer

Ninite: Lynrask installasjon av programmer

Med denne gratisløsningen går alt av seg selv.

Publisert
Sist oppdatert

Enkelte av oss er Slektas Utvalgte™ når andre har fått seg ny PC og vil fylle den med kjekke programmer. Dessverre tar det sin tid å laste ned alle programmene og installere dem én og én. Med Ninite blir dette en lek.

Ninite er en nettjeneste hvis misjon er å gjøre det enkelt å installere en haug av Windows-programmer, kodeker og lignende - i en fei, uten avbrudd.

Og det beste av alt: Tjenesten er åpen og gratis for alle.

Les også: DinSide omtaler gratisprogrammer

Installerer populære programmer

På ninite.com blir du presentert for en lang liste med populære programmer. Disse er gruppert i kategorier som for eksempel nettlesere, media, verktøy eller sikkerhet. Alt du trenger å gjøre er å huke av hvilke programmer du vil installere, hvorpå du får lastet ned en kjørbar fil som inneholder et nedlastings- og installasjonsskript.

Denne installasjonsfila kan du så legge på en USB-pinne, ta med bort til onkel Amund, kjøre fila og gjøre noe annet mens programmene lastes ned og installeres i ei vending, uten avbrudd og uten spørsmål.

Her er alle programmene du kan velge mellom i skrivende stund (14.6.2013)
Her er alle programmene du kan velge mellom i skrivende stund (14.6.2013) Vis mer


Her er Ninite-fila i ferd med å laste ned og installere programmene vi har huket av.
Her er Ninite-fila i ferd med å laste ned og installere programmene vi har huket av. Vis mer


Tar bort tøvet

Programmene installeres til standardmappene der det havner ikoner både i startmenyen og på skrivebordet, så du får ikke anledning til å overstyre, men for de fleste av oss er ikke dette mer en fordel enn et problem.

Ninite svarer nemlig også nei dersom det er noen programmer som gjerne vil installere kjekke verktøylinjer og andre «godbiter».

Tjenesten er gratis, og du finner Ninite her. Programmene fungerer i Windows XP og nyere.

Les også: Last ned programmene direkte

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer