Nikons nye superkamera

Et fantastisk kamera, men ikke for skjortelomma.

Nikon D3S er navnet - og for de som ikke kjenner Nikons produkter snakker vi om et proffkamera av ypperste klasse. Dette er et verktøy for nyhets, sport- og naturfotografer, og for HD-videoproduksjon, med egenskaper som gir garvede brukere hakeslepp.

D3S er en oppgradering av forgjengeren D3 som kom i 2007, og har en helt ny superfølsom sensor med 12,1 effektive megapiksler. Lysfølsomheten har blitt økt påtagelig, og kameraet har nå ISO fra 200 til 12 800 og kan ytterligere presses tre trinn. Da snakker vi om en følsomhet tilsvarende 102 400 ISO!

Tilrettelagt for kreativ video

Betjeningen er nå bedre tilrettelagt for videobruk, med endret plassering og tilpassing av enkelte viktige funksjoner. Dette er gjort for å gjøre betjeningen mer komfortabel og for å unngå unødvendige kamerabevegelser under filming.

Nikons nye superkamera


Med den utrolige lysfølsomheten kombinert med lyssterke objektiver kan du både ta bilder og filme i svakt lampelys og likevel få med detaljer i mørke områder.

Film tas opp i 720p/24 b/s i motion-JPEG. Dette formatet lar seg importere i alle redigeringsprogrammer på alle platformer uten konvertering.

Autofokus fungerer også i filmmodus, men for profesjonelt bruk er dette en kuriøs praktisk detalj som gjerne blir redigert bort i det endelige produktet.

I profesjonell filming er gjerne alt planlagt til minste detalj, og fokusering gjøres manuelt etter kreative valg av produsent/fotograf som en del av den visuelle dramaturgien. Med tilleggsutstyr er dette fullt mulig å få til også på digitale speilrefleks med filmstøtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nikons nye superkamera


Andre finesser

D3S tar 9 bilder i sekundet i full oppløsning, og bufferminnet håndterer 82 bilder av høyeste kvalitet i JPEG, eller 48 i RAW.

Doble CompactFlash kortplasser gir stor kapasitet, du kan også velge å lagre video på det ene og stills på det andre, eller JPG og RAW på hvert sitt kort, eller kopier på kort #2.

Nikons nye superkamera


Rensing av bildesensoren gjøres ved å vibrere denne med fire forskjellige frekvenser. Dette fjerner statisk ladet støv som fester seg på det optiske filteret.

Nikons nye superkamera


Mer teknisk informasjon og bilder finner du her.

Prisen for huset er satt til rundt 45.000 kroner veiledende.

En filmsnutt tatt med kameraet ser du her: