<strong><strong>NYTT BLOD:</strong></strong> Nå melder også Nikon seg på i kampen om actionkamerakundene. Foto: NIKON
NYTT BLOD: Nå melder også Nikon seg på i kampen om actionkamerakundene. Foto: NIKON Vis mer

Nikon utfordrer GoPro

Lanserer 360-actionkamera med 4K-oppløsning.

Publisert
Sist oppdatert

På CES-messen i Las Vegas har Nikon denne uka avslørt sitt første actionkamera. Foreløpig er modellen på prototypestadiet, men Nikon har planer om å slippe kameraet på markedet denne våren.

Her er flere av teknologinyhetene du kan vente deg fra CES.

To kameraer

Det som først og fremst skiller Nikon Keymission 360 fra kameraene fra den største actionkameraaktøren, GoPro, er at Keymission 360 kan filme i 360 grader.

Dette er løst ved at kameraet har ett objektiv på hver side, som til sammen klarer å dekke hele sfæren rundt kameraet, altså på samme måte som Ricoh Theta S og tilsvarende kameraer.

Dermed kan opptakene brukes sammen med VR-briller, der man kan titte seg rundt mens videoen spilles av. Eller på en mobilskjerm, der du kan dra fingeren i alle retninger for å endre bildeutsnittet.

Under ser du en av demovideoene Nikon har lagt ut på YouTube (du kan dra over videoen for å rotere bildeutsnittet):

(Videoen bør nok helst sees med 4K-oppløsning.)

Vanntett

Rett ut av boksen er Keymission-kameraet vanntett ned til 30 meter, og det skal også være støtsikkert om fallet er to meter eller mindre.

Beklageligvis finnes det ikke så mye informasjon hverken om pris eller størrelse, men i følge The Verge er kameraet litt større enn GoPros minstemann, Session.

Fra Nikon Norge får vi opplyst at Norge ikke er blant landene kameraet lanseres først i, så her på berget må vi nok vente lenger enn til våren.

Her finner du flere saker fra CES-messen i Las Vegas

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer