Dersom ryktene stemmer, vil Nikon lansere et Android-basert kamera i forkant av Photokina-messen i år.
Dersom ryktene stemmer, vil Nikon lansere et Android-basert kamera i forkant av Photokina-messen i år.Vis mer

Nikon med Android-kamera?

Det ryktes om at Nikon vil slippe et kompaktkamera som kjører Android i forbindelse med Photokina-messen.

Det er en drøy måned igjen til årets Photokina-messe går av stabelen, og ett av de første ryktene er at Nikon vil lansere et Android-basert kompaktkamera.

I følge Nikonrumours vil modellen få navnet S800, og være et stilrent og lite kamera med 10x optisk zoom og vidvinkel tilsvarende 25mm.

På baksiden: en 3,5" OLED-skjerm (samme skjermstørrelse som iPhone), innebygd GPS og WiFi.

Mange fordeler

Og innabords, altså – Android, nærmere bestemt v2.3 (Gingerbread). Ifølge det samme nettstedet vil S800 kunne kjøre alle apps som er tilgjengelig for Android 2.3 i Google Play. Dette er riktignok en noe eldre versjon av operativsystemet.

Dersom det er hold i disse ryktene er dette spennende, spesielt dersom det eventuelt også finner veien til systemkameraer. Mange sverger til mobiltelefonen for å ta bilder, men når man plutselig får apper på kameraene og kan dele med venner, påføre filtre og den slags på direkten, kan det brått være at mange igjen velger å ta med seg et litt større kamera på tur.

For tross alt – selv om mobilkameraene har kommet et godt stykke, er det fortsatt milevis opp til et skikkelig systemkamera hva bildekvalitet angår.

PS! Også Polaroid viste frem et Android-basert kamera tidligere i år.