Nikon lanserer Coolpix 5400 - kompakt proffkamera

Nikon Coolpix 5400 har 5 megapiksels bildebrikke, kraftig vidvinkel, vridbar LCD og 4x optisk zoom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Nikon lanserer Coolpix 5400 - kompakt proffkamera

Nikon lanserer Coolpix 5400 - kompakt proffkamera

  1. Bilder av kameraet


I følge pressemeldingen fra Interfoto skal det nye kameraet være det nærmeste man kommer de proffe speilrefleksmodellene, både med hensyn til optisk presisjon og innpakning. Huset er blant annet i robust magnesium.

Kraftig vidvinkel

Det kompakte kameraet måler kun 108 x 73 x 69 mm, og veier 320 gram. Det har et 4x zoomobjektiv, med brennvidde som tilsvarer 28-116 millimeter på et 35mm filmkamera. Det er sensasjonelt god vidvinkel i forhold til de fleste andre digitalkameraer i denne størrelsen. Lysstyrken er på F/2. 8 - F/4.6.

Objektivet har dessuten Nikons spesielle ED-glass som skal gi enda bedre presisjon og fargemetning på bildene. Nærgrense er på utrolige 1 cm, så her behøver ikke detaljer gå til spille.

Hvis du ønsker enda bedre vidvinkel eller tele, finnes det flere forsatser å velge mellom.

LCD-skjermen er dreibar, noe som gjør det langt mer bekvemt å fotografere, for eksempel langs bakken eller over en folkemengde. Dette har flere andre modeller i Coolpix-serien hatt en stund allerede.

Også når det gjelder hastighet skal Coolpix 5400 være i nærheten av sine profesjonelle storebrødre, med inntil 3 bilder pr sekund. I tillegg støtter det intervallopptak, for eksempel for å lage en film av en blomst som åpner seg.

Brukervennlig

Kameraet skal i følge Interfoto være enkelt å styre, og ha direkte valg av eksponeringskontroll, filmfunksjon, hvitbalanse, ISO-følsomhet, bildestørrelse, avspillingsmåte mm.

Kameraet har innebygd blits med seks bruksmåter, men er også utstyrt med sko for ekstern blits.


For øvrig kan kameraet ta opp video med lyd (inntil 3 minutter). Du kan også legge kommentarer til bildene. Det leveres også en solblender som er utstyrt med 77 mm filterfatning, og en diasdupliseringsadapter som monteres på kameraet, kan brukes for å digitalisere lysbildene dine på en enkel måte.

I butikkene i sommer

Kameraet skal være på plass i butikkene i juni måned. De norske prisene er i skrivende stund ikke klare, men vi har sett kameraet i USA til priser på rundt 800 amerikanske dollar. Tør vi tippe på en veiledende pris rundt 8.000 kroner her hjemme?

Her kan du se flere bilder av kameraet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!