Nikon-kamera med 3,34 millioner bildepunkter

Nikon er en av de første som er ute med et digitalkamera med over 3 millioner bildepunkter - hele 3,34 millioner - og Nikon lover også at CoolPix 990 har flere andre gode kvaliteter.

Nikon lanserer nå nyheten CoolPix 990, og selskapet er ett av flere som er med på å bryte bildepunkt-rekorden nok en gang. (Vi gir deg flere nyheter 2. februar.)

I følge Nikon, er CoolPix 990 en ny toppmodell for profesjonelle og erfarne digitalfotografer. Kameraet bygger videre på tre grunnleggende konsepter fra modellen CoolPix 950: bedre bildekvalitet totalt sett, raskere hastighet forbundet med kamerabruken og økt brukervennlighet.

I tillegg til å videreføre sterke sider fra tidligere CoolPix-modeller, er det også flere spennende oppdateringer på CoolPix 990, i følge Nikon.

Spennende kvaliteter

Nikon-kamera med 3,34 millioner bildepunkter

Det mest oppsiktsvekkende med CoolPix 990 er selvsagt den høye oppløsningen på 3,34 millioner bildepunkter (2,048 x 1,536), som skal gi deg klarere og mer detaljerte bilder.

I tillegg kommer kameraet med en nyutviklet 3x Nikkor zoomlinse (8-24 mm, som tilsvarer 38-115 mm på tradisjonelle 35 mm-kameraer ), som også skal være med på å bedre bildekvaliteten. Du kan også velge mellom tre autofokus-funksjoner.

Tiden som et digitalt kamera bruker på gjøre seg klar til å ta å ta bildet, etter at du har trykket på utløserknappen, gjør det vanskelig å fange motivet i mange situasjoner . Med CoolPix 990 skal denne forsinkelsen være redusert til 0,1 sekund. I følge Nikon, har kameraet også en kort oppstartstid, kort tidsintervall mellom bildene og rask lagring av bildene, for å sikre at du kan ta flere bilder hurtig etter hverandre. USB-grensesnittet skal også sørge for at du kan overføre bildene til PCen i en fei.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 320 x 240 oppløsning har du et filmmodus, som lagrer bildene som en QuickTime-fil på opptil 40 sekunder, med rundt 15 bilder i sekundet (eng. fps, frames per second). Eller du kan ta så mange som 80 stillbilder på rad, med en hastighet på rundt 30 fps.

Med fire AA-batterier skal kameraet fungere i 1,5 time når du bruker LCD-skjermen og temperaturen er det Nikon kaller ”normal” (og Nikon angir ”normal temperatur” til 20 varmegrader – så ansvarlig for disse dataene har tydeligvis altså ikke tatt med Norge i betraktningene! ;-)

Kameraet veier ca. 370 gram uten batterier, det er rundt 149 mm bredt, 79 mm høyt og har en dybde på 38 mm.

Oppløsningen betyr ”alt”?

Nå er ikke vi i DinSide overbevist om at høy oppløsning betyr ”alt” for om et digitalt kamera er bra eller ikke – det er andre områder som også bør prioriteres i digitalkamera-utviklingen. Dette kan du lese mer om her. Ønsker du grunnleggende informasjon om hvordan digitale kameraer virker, finner du dette i artikkelen Verdt å vite om digitale kameraer, og du kan også lese våre tester av digitale kameraer.

Men Nikons 3,34 megapixel-kamera er likevel en meget spennende nyhet, og har tatt over tronen i Nikons CoolPix-serie.

Til Norge denne våren

Nikon CoolPix 990 skal være leveringsklart i Norge i april eller mai, i følge leverandøren Interfoto. Prisen er foreløpig ikke fastsatt, men Interfoto antar at den vil ligge rundt 14-15.000 kroner.