Nikon har svaret: 42

Og spørsmålet er: hvor mange ganger zoom har nye Coolpix P510?

Mellom mobilkameraet – som man alltid har med seg – og systemkameraet – som vanligvis er parkert hjemme – er det fremdeles plass til kameraer som rett og slett tar bedre bilder enn mobilkameraet og likevel er lette å ta med seg. Det mener i hvert fall Nikon.

Nå har fotogiganten lansert en rekke nye modeller som beregnet på brukere som strekker seg helt fra den krevende entusiasten til uvørne barn.

Les også: Nå satser Nikon speilløst

Stadig flere modeller har fått utvidet zoom-område, optisk stabilisering, innebygd A-GPS og støtte for Eye-fi kort (muliggjør overføring via trådløst nettverk). Bakgrunnsbelyste sensorer, nye grafikkprosessorer gir både mindre støy og høyere lysfølsomhet pluss større dynamisk område med HDR. Samtidig får du flere muligheter som filming i full HD, slow-motion og fort-film, rask autofokus og zoom under filming.

Her har vi plukket ut noen av de mest spennende modellene:

SuperZoomene

COOLPIX P510 har hele 42 ganger zoom, som tilsvarer 24 til 1000 millimeter brennvidde. Sensoren er bakbelyst CMOS på 16 megapiksler, og kameraet har også optisk stabilisator.

LCD-skjermen på 3 tommer kan vippes ut og vinkles, og har 921 000 punkter. Den lar deg ta bilder og filme fra ulike vinkler. En integrert GPS gjør at bilder kan geotagges.

Artikkelen fortsetter under annonsen

COOLPIX P510 leveres i fargene rød, svart og mørkegrått, og har en veiledende pris på 3 590 kroner. Kameraet er tilgjengelig i butikk fra 22. mars 2012.

Det kommer også en lillebror, COOLPIX L810, med 26 ganger optisk zoom på 22,5 til 585 millimeter. Det bruker vanlige AA-batterier og leveres i sort, rød, blå og varm grå til en veiledende pris på 2 090 kroner. Kameraet er tilgjengelig i butikk fra 23. februar 2012.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Nye kompakte

For de som krever et enda mer kompakt kamera enn supezoomene har Nikon oppgradert flere av sine andre modeller i COOLPIX-serien.

COOLPIX P310 tar over etter P300, har nå 16 megapiksler, lyssterkt objektiv med blender 1,8 og 4,2x optisk zoom.

Nikon har svaret: 42


Kameraet har også optisk bildestabilisator, autofokus og optisk zoom er tilgjengelig under filming i full HD (1080p) med stereo lyd. Det har også HDMI utgang.

COOLPIX P310 kommer i fargene svart og hvit, og har en veiledende pris på 2 690 kroner. Kameraet er tilgjengelig i butikk fra 16. februar 2012.

COOLPIX S9300 har et objektiv med 18 ganger zoom, optisk stabilisator og vibrasjonsreduksjon, pluss panoramafunksjon.

Du kan også filme en sekvens og sette kameraet i pause, og fortsette filmingen når du vil, dermed får du separate klipp som blir lettere å redigere. Bilder og filmer kan geotagges ved hjelp av en integrert GPS.

COOLPIX S9300 kommer i fargene rødt, sølv, svart og blått, og har en veiledende pris på 2 490 kroner. Kameraet er tilgjengelig i butikk fra 15. mars 2012.

Les også: Kodak går mot konkurs

COOLPIX for barn

COOLPIX S30 er beregnet på hele familien, det er så enkelt og robust at både de aller yngste og de aller eldste skal kunne bruke det.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Det er symmetrisk, både objektiv og blitz sitter midt på, slik at det er mindre sjanse for at hender eller fingre ufrivillig dekker over disse.

Kameraet er ikke noe leketøy, det har en sensor på 10 megapiksler, tre ganger optisk zoom og elektronisk bildestabilisator.

COOLPIX S30 har et enkelt menysystem med store fargerike ikoner og byr også på flere morsomme effekter. Du kan ta opp video i 720p.

Kameraet kommer i fargene hvitt, svart, rosa og blått, har en veiledende pris på 890 kroner og tilgjengelig i butikk fra 29. mars 2012.

Flere modeller og tekniske spesifikasjoner om de nye modellene finner du hos Nikon

Samleside: Nikon