Nikon CoolPix P7000 er selskapets nye toppmodell i kompaktkamerasegmentet. Foto: Nikon
Nikon CoolPix P7000 er selskapets nye toppmodell i kompaktkamerasegmentet. Foto: NikonVis mer

Nikon annonserer CoolPix P7000 og S80

Ny toppmodell blir blant de mest avanserte kompaktkameraene.

Nikon annonserer i dag to nye modeller; CoolPix P7000 og S80.

Førstnevnte blir da det dyreste og mest avanserte kompaktkameraet fra Nikon på markedet i dag. I pressemeldingen fremhever Nikon at kameraet er et resultat av omfattende forskning blant profesjonelle fotografer.

P7000 vil koste 4690,- veiledende og blir dermed blant de dyreste kompaktkameraene på markedet. Mens flere andre produsenter har valgt å gi kameraene i dette prissegmentet bred vidvinkel og relativt kort zoom, har Nikon lagt seg på 28mm vidvinkel og 7x optisk zoom; ikke veldig ulikt Canon PowerShot G11, som har samme vidvinkel, men kun 5x optisk. Lysstyrken er f/2,8-5,6.

Skjermen er også høytoppløselig med 920.000 punkter og er tre tommer diagonalt. I tillegg er sensoren forholdsvis stor til et kompaktkamera å være (1/1,7"), og det er også gledelig å se at Nikon har gått ned på antall megapiksler, fra 14 i P6000 (forgjengeren) til 10 i P7000. Dette fordi for høy oppløsning på en liten bildebrikke som regel gir mer støy i bildene og faktisk degraderer bildekvaliteten; et tema vi har berørt flere ganger.

 Foto: Nikon
Foto: Nikon Vis merFølsomheten kan justeres fra 100-3200 (kalibrert), samt 6400, og kameraet har også innebygd ND-filter som gjør at du kan bruke lange lukkertider på dagtid uten at bildet blir for lyst. Videre har kameraet Nikons nye sensor (EXPEED C2) og muligheten for å justere støyreduksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som seg hør og bør i et avansert kompaktkamera har du full manuell kontroll over blender og lukker, samt støtte for bilder i RAW-format. Kameraet støtter også HD-filming (720p) og har også HDMI-utgang for direkte kobling på TV.

 Foto: Nikon
Foto: Nikon Vis mer


Salgsstart er oppgitt til 23. september (altså om et par uker), og prisen blir altså 4690,- veiledende.

Les mer om P7000 hos Nikon

 Foto: Nikon
Foto: Nikon Vis mer


Ny modell: CoolPix S80

I samme pressemelding annonseres også CoolPix S80; et kompaktkamera med berøringsskjerm av typen OLED. Det gjør at du kan bla i bilder slik du gjør på moderne telefoner, tegne på bildet og fokusere og ta bilde bare ved å trykke på skjermen, slik du også kan på Panasonic G2 (som vi nettopp har fått inn til test).

Kameraet har 5x optisk zoom med vidvinkel tilsvarende 35mm, optisk bildestabilisering og mulighet for videoopptak i 720p HD-oppløsning.

Salgsstart blir 7. oktober og prisen på 2290,- veiledende.

Les mer om S80 hos Nikon