Effektivt arbeid med to nettleservinduer samtidig, takket være NiftySplit
Effektivt arbeid med to nettleservinduer samtidig, takket være NiftySplitVis mer

NiftySplit lar deg jobbe med to nettvinduer side om side

Nyttig tillegg i nettleseren.

Har du en høyoppløst skjerm har du garantert lagt merke til at de fleste nettsider sjelden utnytter mer enn en liten del av bredden. Det er fordi de skal vises likt på alt av størrelser og oppløsninger. Ofte er det mer enn god nok plass til å ha to åpne nettsider side om side, og nettopp det kan være meget praktisk.

Før vi går videre skynder vi oss å nevne at å legge to åpne nettsider side om side har vært en funksjonalitet i norske Opera i mange år. I Internet Explorer, Chrome og Firefox har du måttet til med mer manuelle grep eller installere tillegg (plug-in).

Les også: Denne nettleseren kommer best ut i sikkerhetstest

Se så smart

Og NiftySplit er et slikt tillegg, og det er skrevet for Google Chrome. Det fungerer ganske enkelt slik at du høyreklikker på en lenke, og velger "Open as NiftySplit window":

NiftySplit lar deg jobbe med to nettvinduer side om side


I neste øyeblikk deles skjermbildet i to like store deler, hvert med sitt nettleservindu.

NiftySplit lar deg jobbe med to nettvinduer side om side


Ikke nok med det. Hver gang du heretter klikker på en lenke i venstre vindu, åpnes den i NiftySplit-vinduet til høyre. Veldig smart hvis du for eksempel skal skanne gjennom en haug med lenker, fra Twitter, RSS-feeder, kildelister, Digg, Facebook og lignende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikker du med CTRL-tasten trykket ned, åpnes lenken i venstrevinduet, og lukker du NiftySplit-vinduet, er du tilbake i normal gjenge igjen.

Du kan skreddersy opplevelsen via innstillingene som er tilgjengelig:

NiftySplit lar deg jobbe med to nettvinduer side om side


Effektivt!

NiftySplit kan absolutt anbefales dersom du ønsker å jobbe effektivt mot to nettleservinduer, og samtidig utnytte all den ledige plassen på en høyoppløst bredskjerm.

Du finner mer informasjon og kan installere NiftySplit på Google Chrome nettmarked.

Les også: Denne nettleseren er mest brukt