Ni spill du blir avhengig av

Lite å gjøre i det nye året? Ikke nå lenger.

<div xmlns:cc="http://creativecommons.org/ns#" about="http://www.flickr.com/photos/myklroventine/3210068573/"><a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/myklroventine/">http://www.flickr.com/photos/myklroventine/</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC BY 2.0</a></div>
cc="http://creativecommons.org/ns#" about="http://www.flickr.com/photos/myklroventine/3210068573/">http://www.flickr.com/photos/myklroventine/ / CC BY 2.0
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettet bugner over av gratis flash-spill du kan spille i nettleseren, og i høst så vi på hvordan du kan laste ned Flash-spill slik at du også kan spille dem uten nettilgang.

Er du på jakt etter noen morsomme spill du kan spille i det nye året? Her er noen godbiter; en til hver dag, selvsagt:

I dag (lørdag): Kronespillet

SOLs kronespill er en remake av det gode, gamle kronespillet du muligens brukte vekslepengene på tidligere hvis du er over 30 år gammel. Alt du trenger å gjøre er å holde venstre piltast inne litt før du slipper. Enkelt konsept, men vanskelig å legge fra seg - spesielt hvis du føler at du har fått teken på å prikke inn sjuerne på rekke og rad.

Søndag: Desktop Tower Defense

image: Ni spill du blir avhengig av


Lite er så tilfredsstillende som å klare de vanskeligste brettene - her må du tenke smart og bygge opp en forsvarsbase før inntrengerne kommer, og etter hvert må du kjøpe nye våpen, oppgradere de du har eller flytte på dem.

Les også: Denne gjør PC-en til en spillmaskin

Mandag: Bejeweled

Igjen et enkelt konsept - du kan bytte plass på to steiner som er ved siden av hverandre (venstre-høyre eller opp-ned), med det formål å få tre eller flere på rad av samme farge. Mandag blir en lite produktiv dag!

Tirsdag: ToneMatrix

Okay, ToneMatrix er egentlig ikke ett spill, men avhengighetsskapende er det definitivt! ToneMatrix lar deg lage musikk ved å merke av firkanter i en 16x16-matrise. Så enkelt - så morsomme resultater. Du kan dessuten dele kreasjonene dine med andre.

Onsdag: Bloxorz

Rull en planke på et brett der målet er å få den til å passe rett oppi det sorte hullet. Høy pokker!-bare-en-gang-til-faktor.

Torsdag: Portal

image: Ni spill du blir avhengig av


Ah, en riktig godbit. Har du prøvd Portal for PC eller til spillkonsoll vet du hva dette går ut på. Skyt ut en gul og en blå portal - går du igjennom den ene kommer du ut av den andre. Bruk det med kløkt for å komme fra A til B på brettene.

Fredag: Zuma

Sjelden har så mye tid vært kastet bort på så lite av så mange. Eller noe sånt. I Zuma skal du skyte ut fargede baller slik at de treffer andre baller med lik farge. Men du må forte deg før første ball når hullet - da har du nemlig tapt. Bonustips fra en "fellow addict" - mellomrom mellom to like farger blir fjernet, og det er derfor lurt å bygge opp til kombinasjoner fremfor å velge den enkleste løsningen.

Lørdag: Boomshine

Igjen et enkelt konsept - alt du skal gjøre er å detonere en bombe ved å trykke på musknappen. Målet er å få så mange av de fargede prikkene til å kræsje med bomba di, hvorpå de blir nye bomber som andre farger kan krasje med.

Les også: 10 anbefalte iPhone-spill

Søndag: Fantastic Contraption

image: Ni spill du blir avhengig av


Første uken i 2010 er over - Fantastic Contraption er et spill der målet er å få den rosa ballen innenfor det rosa feltet. For å få til dette er du nødt til å lage en Petter-Smart-oppfinnelse slik at ballen på en eller annen måte blir dyttet eller dratt bort til målet. Spillet har også en fin tutorial-del for å hjelpe deg i gang.

Samleside: spill og underholdning

Hvilket Flash-spill er du avhengig av? Tips gjerne DinSides lesere i debatten under.

(Sist oppdatert 2. januar 2010)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!