Nexus 7-nettbrettet gav oss et svært godt førsteinntrykk tidligere i sommer og ser nå ut til å komme i en utgave med mer minne og 3G-støtte.
Nexus 7-nettbrettet gav oss et svært godt førsteinntrykk tidligere i sommer og ser nå ut til å komme i en utgave med mer minne og 3G-støtte.Vis mer

Nexus 10 om en uke?

I følge ryktene går Google og Samsung snart rett i strupen på iPad.

I helgen kunne vi meddele at både Apple, Google og Microsoft hadde store planer for den kommende uken.

Nå ser det ut til at lekkasjene rundt Google-lanseringen er blitt flere. Det heteste ryktet er at Google, i samarbeid med Samsung, vil lansere et nytt Nexus-nettbrett neste mandag; en titommer som da får modellnavnet Nexus 10.

Skarpere enn iPad

De samme ryktene skal også ha det til at dette nettbrettet får en skjerm som har enda høyere oppløsning enn iPad, med 2560x1600 piksler, som da blir i 16:10-format med punkttetthet på ca 300ppi (iPad har 2048x1536 i 4:3-format og 264ppi).

Det stopper ikke der. Vi har allerede tatt en titt på Nexus 7; Google/Asus-nettbrettet som nylig ble lansert i Norge. Dette nettbrettet er foreløpig tilgjengelig i 8GB/16GB-utgaver uten 3G-støtte, men her ryktes det både om 32GB-versjon samt en versjon som også vil kunne brukes på det mobile nettet.

Ny Android-versjon

De nye modellene blir sannsynligvis lansert med Android v4.2, som fortsatt vil hete Jelly Bean, til tross for at 4.0 (Ice cream sandwich) og 4.1 (Jelly Bean) har forskjellige navn. En nyhet i denne versjonen skal være støtte for flere brukerprofiler, slik at f.eks. familien kan dele på nettbrettet uten at alle får tilgang til den samme Facebook-kontoen eller epostkassen. Det er i så fall en svært velkommen nyhet i våre øyne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med andre ord kan det virke som om Google har ganske mye å vise frem på mandag, derav invitasjonsteksten "The playground is open".

Kilde: The next web