Nexus 10 annonsert

Samsung/Google-nettbrett med høyere oppløsning enn iPad.

Google har nå tre nye Nexus-enheter: Nexus 4 (telefon fra LG), Nexus 7 (nettbrett fra Asus) og nå Nexus 10 (nettbrett fra Samsung)
Google har nå tre nye Nexus-enheter: Nexus 4 (telefon fra LG), Nexus 7 (nettbrett fra Asus) og nå Nexus 10 (nettbrett fra Samsung)Vis mer

2560x1600 er oppløsningen på det nye Nexus 10-nettbrettet, som med det inntar tronen som det mest høytoppløselige nettbrettet på markedet. Dette er med andre ord den samme oppløsningen som Apples nye 13" Macbook pro retina, men der pikslene er fordelt på en mindre flate.

I motsetning til Nexus 7, som er laget av Asus, er Nexus 10 laget av Samsung, som fra før har en del nettbrett på markedet i Galaxy Tab-serien.

Som navnet antyder måler skjermen 10 tommer over diagonalen, og med det får Nexus 10 en punkttetthet på 300ppi. Enheten er 8,9mm tykk og veier 603 gram.

Nexus 10 annonsert


Flere brukere

I likhet med Nexus 4 vil dette nettbrettet kjøre 4.2-versjonen av Android, og gledelig er det å se at Google nå har fått på plass støtte for flere brukere. Dermed kan familien dele på ett nettbrett uten at én av familiemedlemmene er logget inn å Facebook, Gmail etc.

Under panseret er det også kraftige saker. Prosessoren er en nyutviklet Exynos-prosessor fra Samsung, hvis to kjerner kjører på 1,7GHz, med en ny Mali-T604 grafikkbrikke fra ARM. Nettbrettet har 2GB arbeidsminne og leveres med 16GB internminne til en pris som i USA ligger 20 prosent under den rimeligste iPaden ($399 vs $499), samt 32GB interminne som da koster det samme som 16GB-utgaven av iPad ($499).

Raskere WiFi

Som du ser under er også høyttalerne plassert i front, på samme måte som på Samsung Galaxy Note 10.1:

Nexus 10 annonsert


Nexus 10 støtter også WiFi 802.11 a/b/g/n med MIMO, som gir inntil fire ganger raskere overføringshastighet når du er koblet på et trådløst nettverk. I tillegg finnes micro HDMI-utgang og støtte for NFC.