NextStep: Pynt på Windows I

TIPS: Lei av det kjedelige utseendet til Windows-skrivebordet? Hvorfor ikke endre litt på det med programmet NextStart – raskt og enkelt.

Windows har en del innebygde funksjoner som lar deg endre på utseendet, som bakgrunnen, fargene og lignende. For mange er det imidlertid langt fra nok. Mange brukere har lyst å forandre utseendet til Windows fullstendig, og i tillegg gjøre det mer effektivt og brukervennlig. Det er her NextStart/WorkShelf-pakken kommer inn i bildet.

Stilig design

Denne programvarepakken består av to deler – NextStart, som i hovedsak forandrer utseendet på hele skrivebordet og Start-menyen, og WorkShelf, som er et meny som gir deg rask tilgang til mange viktige funksjoner på din datamaskin.

NextStep: Pynt på Windows I

Begge programmene er svært enkle å installere og sette opp. Etter å ha installert NextStep, blir skrivebordet ditt seende helt annerledes ut: Øverst i venstre hjørne får du en slags Start-meny, men med mange flere muligheter. I tillegg til å få tilgang til alle programmene og applikasjonene, kan du også med noen få museklikk få opp alle diskene og foreta diverse oppgaver som formatering, kopiering, tømming av papirkurven og så videre.
Nederst til venstre finner du oversikten over alle åpne vinduer, som erstatter den vanlige Windows-taskbaren.

Du kan også justere utseendet til NextStart-desktopen. Du har en lang rekke skins å velge i mellom – alt fra stilige, futuristiske design til etterlikninger av operativsystemer som BeOS eller OS2/Warp. I tillegg kan du laste ned skins designet av uavhengige brukere. Disse finner du på denne siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle basisdesignene kan justeres ytterligere med medfølgende verktøy. Du kan stille inn så å si alt som har med plassering og størrelse av menyer å gjøre, og hvordan programmet skal oppføre seg i forskjellige situasjoner.

Enkel tilgang

NextStep: Pynt på Windows I

Det andre programmet i pakken heter WorkShelf, og oppgaven er å tilby rask tilgang til mange av de mest vesentlige funksjonene til din PC.

Du får opp ett vindu i nedre del av skjermen, og ved å bla i skillearkene kommer du inn på kontrollpanelet, får oversikt over alle ikonene på skrivebordet, nylig brukte dokumenter og programmer som kjører for øyeblikket. Dette er meget praktisk i og med at du slipper å bla gjennom mengder av menyer. Du får også opp en klokke med kalender – kjekt å ha synlig til enhver tid.

Programmet finner du på denne siden. Det er på 6,4 MB og du kan bruke det gratis i 30 dager.