NextBase: stor lyd i liten kasse

NextBase er ikke bare en høyttaler med forsterker, den har mye ekstra å by på. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Transportabel lyd er ikke lenger hva det var. Den gamle portable radio/CD/kasset-spilleren er ute, ingen drar lenger på kassetter eller CD-er når man skal spille av lyd.

I dag trenger man en løsning hvor man enkelt kan koble til sin mediespiller, pluss forskjellige typer innganger for andre enheter.

NextBase Media 22 har laget en høyttaler som er ment å gjøre jobben som hovedanlegg i en liten bolig, eller som ekstraenhet på bad, kjøkken, hytta osv. Den er skreddersydd for iPod med egne dokk på toppen, men har et omfattende utvalg av kontakter og tilkoblinger for andre enheter.

NextBase: stor lyd i liten kasse


Spisifikasjoner:

NextBase: stor lyd i liten kasse

Inganger:

 • iPod dokk

 • CD/DVD-spiller

 • Kortleser

 • Bluetooth A2DP

 • FM radio

 • USB

 • Analog lyd på phono + 3,5" minijack

Utganger:
 • Stereo system med 20W subbass og 2 x 10W + 2W diskant

 • Optisk SPDIF

 • SCART (støtter RGB)

 • S-video

 • Composite (phono)

NextBase: stor lyd i liten kasse


I bruk

Vi koblet til en PC-skjerm med S-videoinngang, slo på NextBase og satte vår iPod 80GB i dokken. Den ble umiddelbart identifisert og NextBase ble satt i iPod modus. Det dukker opp tre symboler på Media 22 sitt display, som korresponderer med 3 knapper på fjernkontrollen.

Når man trykker på en av disse sendes det en del tastetrykk-kommandoer til iPoden, slik at man havner i posisjon for å velge film, låt eller bilde. Det fungerte ikke helt som ventet.

Trykker man på knappen merket Music så går den seg helt vill, og havner på innstillinger for hvor lenge bildevisning på slideshow skal vare. Trykker man på Video havner man i et spill, og trykker man på Photo havner man inne i i Music video...

Manuell betjening med piltastene på fjernkontrollen fungerte derimot helt ok.

NextBase: stor lyd i liten kasse


Videokvaliteten på filene i en iPod er beregnet på visning på en liten skjerm med oppløsning på 320x240. Når du viser bildet på en stor skjerm blir det ikke spesielt bra, hvis du da ikke sitter på god avstand.

NextBase: stor lyd i liten kasse

Kvaliteten på DVD fra den innebygde spilleren, samt filer i DivX var derimot helt ok.

Annen manøvrering mellom enheter fungerte som forventet. Du kan plugge inn SD/MM/MSkort eller USB minneplugg, og her manøvrerer du rett og slett i filsystemet og spiller musikk, viser film eller bilder.

NextBase: stor lyd i liten kasse


Det er noen restriksjoner med hensyn til filformater. MP3 og WMA fungerer utmerket, mens WAW, AAC og OGG ikke fungerer i det hele tatt.

NextBase: stor lyd i liten kasse


En annen spennende mulighet er å bruke Bluetooth A2DP, som du finner på mange enheter, typisk mobiltelefoner. Da er det bare å holde en knapp inne på Media 22 så dukker den opp på mobilen. Du aksepterer kontakt med koden 8888 (det står i manualen), så er det bare å sende låter og de blir spilt av.

Her er ikke filformatet vesentlig, siden det er avspilt digital lyd som streames fra mobilen via Bluetooth til Media 22.

Lydkvalitet

Anlegget leverer en balansert lydkvalitet, det er heller ingen sjenerende støy eller brum. Volumet når opp til behagelig nivå og litt til, plagsomt høyt blir det ikke. Det er heller ingen tonekontroller å justere noe på, men vi savnet det heller ikke.

Konklusjon


NextBase Media22 er en svært allsidig enhet som gjør den i stand til å håndtere mange forskjellige bruksområder.

Forsøket med snarveier i menysystemet på iPod var vi ikke imponert over, men det var ikke plagsomt siden vi kunne manøvrere som vanlig.

Lydkvaliteten var utmerket og betjeningen var kjapp og grei.

Prisen ligger rundt 3000 kroner, vi har sett den annonsert både over og under. Den leveres både i svart og hvit utgave.

Vi fikk låne testeksemplaret av Optical Storage.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer