Klar for langtur!
Klar for langtur!Vis mer

NextBase SDV37-A

OMTALE: Next Base er kjent for sine bærbare DVD-spillere. Nå har de lansert en interessant pakkeløsning som kan egne seg for lange bilturer.

Walking Cinema, Tablet DVD Player, eller rett og slett bærbar DVD. Uansett hva du velger å kalle NextBase-produktene, er det ingen hemmelighet at de har hatt stor suksess, kanskje først og fremst blant dem som ønsker en spiller til bilbruk.

Oppgradert

SDV37-A kan ses på som en oppgradert utgave av spilleren SDV-17A som vi testet for ganske nøyaktig ett år siden. Nytt siden den gang er blant annet kraftigere batteri (økt fra 2,5 til 3,5 timer), mer robust design, bedre skjerm (med halvert responstid), samt inngang for AV-utstyr, for eksempel spillkonsoller. Denne spilleren har plateskuff, men det finnes også en versjon der platen skyves direkte inn i spilleren (slot-in). DVD-soner bryr den seg slett ikke om.Trådløse øretelefoner

Batteriet skrus på spilleren nederst, ved hjelp av tommel og pekefinger. Vis mer
Denne holderen i imitert skinn har festestropper på baksiden, og kan enkelt festes på nakkestøtten i bilen. iR-senderen var litt vanskelig å få montert pga strikkene i holderen, men med litt fikling gikk det greit. Vis mer
iR-senderen plugges i på siden. Vis mer


Det som gjør spilleren spesielt interessant, er at den kan kjøpes med to spesialtilpassede lukkede trådløse øretelefoner, samt en hekteanordning for nakkestøtter i bil. Dermed kan for eksempel to barn i baksetet la seg underholde, uten verken å bli forstyrret eller forstyrre andre i bilen. Vi har testet løsningen, og den fungerte bra. Lyden i øretelefonene var helt OK, og en god del av støyen ble isolert ute. Det er her snakk om infrarød kommunikasjon med spilleren, og rekkevidden er oppgitt til 8 meter.

Selve spilleren har et helt flatt design, med mating av platen fra siden. Skjermen er i formatet 16:9, og er på 7". Den har rimelig bra kontrast (300:1), og innsyn fra siden er også bra. For optimal "baksetedekning" ville vi nok likevel montert enheten på en arm (ikke standardutstyr), eller på en annen måte festet den mellom forsetene. Batteriet skrus på fra undersiden, og totalvekten ligger i underkant av en kilo (650 gram uten).

Flere bruksområder

Spilleren kan også brukes uten batteri, den leveres med biladapter men også nettstrømadapter dersom du ønsker å bruke den innomhus. Spilleren leveres med fjernkontroll, og ved hjelp av TV- og lydutgangene (inkl optisk for surround) kan den også fungere som en helt vanlig DVD-spiller til stuebruk. De interne stereohøyttalerne fungere bra, selv om lyden er ganske lav - naturligvis avhengig av lydnivået på mediet som skal avspilles. Med piggdekk og grov asfalt under bilen bør i mange tilfeller øretelefonene brukes!

I fronten sitter knapper for enkel manøvrering i CDer og DVDer. For effektiv styring av DVD-menyer må du derimot bruke den lille fjernkontrollen som følger med.

Med i pakken får du for øvrig av-kabler, øreplugg (med tråd), to myke bærevesker (en for selve spilleren og en for tilbehøret). Instruksjonsbøker på flere språk, deriblant engelsk, følger også med. Norsk instruksjonsbok er dessverre ikke tilgjengelig.

Prisen på spilleren er veiledende 3.790 kroner inkl mva. Ønsker du deg versjonen med slot-in mekanisme, må du ut med et par hundrelapper ekstra. De trådløse øretelefonene koster rundt 700 kroner.

For øvrig informasjon om støttede formater og tekniske detaljer, kan du besøke den norske distributøren Optical Storage.