Next Base SDV756-B

Du hekter den enkelt over nakkestøtten, og vips - så blir det stille i baksetet. Den kan dessuten mer enn å bare vise DVD-filmer.

Publisert
Sist oppdatert

Elektronikk som tidligere var både dyr og tok stor plass, fås stadig i langt mer billige og kompakte utgaver. Senest i går presenterte vi nyheten om en kompakt utgave av Playstation 2-konsollen, som både er lydløs og har alle egenskapene fra den mye større forgjengeren.

Kompakte DVD-spillere med integrert skjerm har i rettferdighetens navn eksistert lenge. Før var de steindyre (noen er det riktig nok fortsatt), men nå risikerer du å finne dem i hyllene på dagligvarebutikken på hjørnet, med prislapper tilpasset menigmanns lommebok.

Tilpasset bilen

Next Base SDV756-B


SDV756-B fanget derimot vår oppmerksomhet av flere grunner. En av dem er at vi har gode erfaringer med Next Base fra før, en annen er at den er blant de rimeligste vi har sett. Men den har også noen nyttige tilleggsegenskaper, for eksempel leveres den med et "bilmonteringssett" som hvem som helst kan håndtere.

Trykk på fjernkontrollen for å se stor utgave.
Trykk på fjernkontrollen for å se stor utgave. Vis mer

Her er de viktigste egenskapene:

  • Håndholdt DVD-spiller med 5,6" TFT-skjerm (4:3-forhold, 5,2" ved 16:9)
  • Leser DVD/DVD+R(W)/DVD-R(W)/CD/CDR(W)
  • Spiller og viser MP3/WMA/VCD/MPEG2/MPEG1/JPEG/AUDIO-CD
  • Innebygd AC-3 dekoder
  • Audio/video inn-ut + hodetelefonutgang
  • Innebygd stereohøyttalere
  • Oppladbart batteri (2,5 time DVD-avspilling), batterilader til bil og nettstrøm
  • Vekt: 900 gram
  • Størrelse: 210 x 180 x 37,7 mm

Det er sjelden vi ser spillere med 4:3-skjerm, det vanligste er noe i nærheten av 16:9 bredformat. Siden de fleste DVD-filmer benytter sistnevnte bredde-høydeforhold, betyr det at effektiv størrelse her blir 5,2". Det er ikke særlig stort, men på den annen side vil det neppe være aktuelt å sitte lengre unna enn at det er akseptabelt.

Lav oppløsning

Oppløsningen er ikke oppgitt, men den er en god del lavere enn DVD-filmen (720 x 576). Det gir ganske kantete konturer, og spesielt på tekst ser du dette tydelig. Lysstyrken er bra, og innsyn fra siden er god nok til at også sidemannen i baksetet kan nyte filmen.

Platen settes i spilleren ved å åpne lokket, som i praksis er selve skjermen. Under skjermen sitter knapper for styring av de vanligste funksjonene, men de er små og innsunket, og vi foretrekker derfor den lille fjernkontrollen.

Det nevnte bilmonteringssettet er ganske enkelt en holder i imitert skinn, med stropper på baksiden. Du hekter denne på nakkestøtten i bilen, og strammer til. Det hele er "montert" i løpet av et par minutter, og fungerer utmerket på de fleste nakkestøtter.

Mon tro om ikke dette er en av de aller første Nissan Sunnyer med skjerm i nakkestøtten?
Mon tro om ikke dette er en av de aller første Nissan Sunnyer med skjerm i nakkestøtten? Vis merKnappene i fronten på spilleren kan du derimot glemme å bruke dersom du har montert spilleren på denne måten; de tildekkes mer enn delvis av netting. Dessuten er åpningen til selve skjermen så liten at vi fikk store problmer med å bytte plate uten å ta spilleren ut av holderen.

Kan koble til spillkonsoll

Festeanordningen er enkel
Festeanordningen er enkel Vis mer


På siden sitter hjul for justering av volum, farge og lysstyrke. Her finner du også inn/utgangene, inkludert egen digitalutgang for tilkobling til surroundforsterker. Artig at spilleren har AV-innganger, for tilkobling av spillkonsoll, digitalkamera etc. Fra Optical Storage får vi opplyst at det vil bli lansert en egen spillmodul til enheten, men vi har ikke flere opplysninger om denne i skrivende stund.

Spilleren ser ut til å takle hjemmebrente plater bra. I tillegg til DVD-filmer støtter den videofiler, musikkfiler og bildefiler brent til DVD eller CD, og forskjellige datatyper kan godt være blandet på samme plate.

Next Base SDV756-BMenygrensesnittet er ikke veldig lekkert, og store JPG-filer tar tid å laste - for øvrig fungerer dette helt kurant.

Skjermen slukker automatisk etter noen sekunder når den spiller musikk. Det sparer batteriet, og er gunstig når du drar på langtur. Fyller du tolags DVD-plate med MP3-filer i 128 KBps, får du plass til rundt 2.100 spor, eller 140 timer med musikk. Du må riktig nok lade batteriene noen ganger før du har hørt igjennom alt :-)

Høyttalerne er ikke mye å skryte av, her er bassen omtrent helt fraværende. På langtur i bilen bør det uansett benyttes øretelefoner, og derfor hadde det vært ekstra fint om den hadde hatt to uttak.

Konklusjon

Dette er slett ikke noe perfekt produkt, og vi likte broren SDV-17A bedre. Men med en prislapp på i overkant av 2.000 kroner er det ingen tvil om at du får mye spiller (og fred i baksetet) for pengene - og et meget godt og rimelig alternativ til innbygde løsninger for bil.

Norsk distributør er Optical Storage.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer