Network Magic

Det å administrere et hjemmenettverk er vanskelig. Network Magic kan gjøre det litt enklere.

Vi i DinSide Data er smertelig klar over at oppsett og drift av nettverk ikke er av det enkleste. Selv garvede databrukere kommer på et eller annet tidspunkt gjerne borti frustrerende problemer som det mer eller mindre kreves spesialkunnskap for å løse.

Vår Datadoktor-spalte blir derfor til tider oversvømmet av fortvilte mennesker som trenger hjelp til å sette opp et nettverk eller løse problemer, men "hjelp, jeg kommer ikke på Internett" blir som regel for generelt til at vi kan hjelpe. De som sitter med nok kunnskap til å kunne virkelig forklare problemet klarer som regel også å hjelpe seg selv.

Overvåke aktiviteten er en mulighet...
Overvåke aktiviteten er en mulighet... Vis mer


Men det betyr ikke nødvendigvis at alt håp er ute for deg som sliter med hjemmenettverket og ikke har blitt flasket opp på nettverksteknologi.

Dersom du allerede har klart deg gjennom selve den fysiske sammenkoblingen (eller hoppet over alle kabler og kjøpt trådløst i stedet), vil Network Magic hjelpe til med å sette opp og overvåke nettverket, legge til skrivere, dele mapper og så videre... en slags veiviser vi skulle ønsket oss var innebygd i Windows.

Faktisk er Network Magic også en del av programvaren for AMDs LIVE!-plattform, og vi har derfor såvidt omtalt dette tidligere. Men en god ting fortjener å gjentas.

Free og Premium

Når du laster ned Network Magic får du tilgang til alle funksjonene de første 7 dagene, og deretter går den over i en "Free Version", som (nettopp) er gratis. Men denne mangler blant annet støtte for enkel deling av filer og skrivere, tilgang til filer via Internett og overvåking av nettrafikken - med daglige rapporter for den som liker å ha kontroll. Finner du ut at dette er uunnværlige funksjoner må du punge ut.

Network MagicNettverkskartet er fint for å administrere og holde oversikt - enkelt å se om du har noen snyltere.

Network Magic fungerer på alle Windows-versjoner fra 98 SE til Vista - og det er også noe av det fine. Måten du for eksempel normalt sett deler mapper på i de forskjellige Windows-versjonene varierer, men med Network Magic har du det samme grensesnittet å forholde deg til uansett versjon. Det er også langt enklere enn å dille med Windows' brukere og rettigheter.

Network MagicSom du ser er det nok av funksjonalitet i Network Magic - både for nybegynnere og viderekomne. Det er for mye til å gå i dyben på her, vi vil heller ganske enkelt anbefale deg å prøve selv.

For best effekt skal programmet installeres på alle PCene i nettverket, og gir ikke gratisversjonen deg nok kan du kjøpe lisenser for tre, fem og åtte PCer. Tre lisenser er akkurat nok for et lite hjemmenettverk, koster 30 dollar og er med dagens kurser slett ingen ublu pris.

Network Magic kan du laste ned fra www.networkmagic.com.

(artikkelen ble publisert første gang juli 2007)