Nettverksproblemer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,
Jeg har gått til innkjøp av en ny bærbar PC med Windows Vista. Hjemme har vi skriveren koblet til en stajsonær PC med Windows XP, og jeg ville da koble min bærbare til den gjennom det allerede eksisterende trådløse nettverket i leiligheten. Å ha filtilgang mellom PCene var også et ønske.

Dette fungerer allerede med to andre bærbare (Windows XP) som er i bruk hjemme. Men etter å ha sørget for at PCene står innstilt på samme arbeidsgruppe og sjekket at de samme protokollene for nettverket samsvarte på begge PCene ville ikke Vista/XP-PCene se hverandre. Det fungerer som sagt mellom XP-maskinene, men Vista er tydeligvis veldig vrang.

Har "googlet" ganske mye på teamet, men fant ingen gode forklaringer. Det er tydeligvis et problem de fleste/mange har. Kom også over at Microsoft skal ha lagt skylden på XP for problemet, hva nå det skal bety. Kan du hjelpe meg, og mange andre, med dette problemet?

Mvh Jørgen

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er ikke noe med XP og Vista som gjør at dette ikke er mulig. Her hjemme har vi 3 PCer med Vista og 3 PCer med XP og en med MacOS X. Husets server er en av disse, og den kjører XP.

Alle maskinene ser hverandre og kan dele filer med hverandre.

For at dette skal fungerer er det avgjørende at alle PCene er koblet etter samme ruter og er på samme IP-segment. DHCP er mest praktisk. Dessuten må fildeling aktiveres på alle PCene, og de mappene man vil dele må settes som delte.

Hvis dette ikke fungerer er det som regel noe feil med nettverksoppsettet, at man har koblet to rutere etter hverandre og at noen PCer er koblet til den første og andre etter den andre som gjerne er en trådløs ruter. Hvis den andre trådløse ruteren kjører med DHCP får ikke alle PCene kontakt med hverandre.

Det lureste er å sette den første ruteren fra nettleverandøren i bridge modus, slik at all ruting skjer med den trådløse ruteren.

Hvordan dette gjøres kan du enten lese på nettleverandørens nettsider eller ringe brukerstøtte. Alternativt kan du lese bruksanvisningen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar