Nettverk uten ruter?

Hei,

Jeg har to PCer som jeg skal koble sammen via nettverkskortene.
Begge er med Windows 98. Det står to nettverkskort i den ene, og jeg bruker denne til å være på nett med (ADSL) - og jeg skal bruke den andre som "lager."

Jeg har prøvd å koble dem sammen via nettverkskortene, men da får jeg bare tilbakemelding om at det ikke er tilgang til nettverket. Hva må jeg gjøre for å få dette til?

Hilsen Kalle

Datadoktoren svarer

Hei,

Dette spørsmålet får vi ofte, og jeg har sikkert svart på det både en og to ganger før. Men så er det fordi dette ikke er noe som pleier å stå i manualen, eller i hjelp-filene til Microsoft for den saks skyld.

Du trenger en "krysset" nettverkskabel for å koble to PCer direkte til hverandre, altså når du ikke går veien via en ruter.

Disse koster litt mer enn andre kabler, men det er ikke noe mer hokus-pokus enn at én av kontaktene i kabelen står annerledes enn på vanlige kabler.

Hvis du snakker med den lokale butikken, eller går inn på en nettbutikk, har de vanligvis kryssede ethernet-kabler. Hvis du bruker 10/100-nettverk, skal du ha en "krysset cat5-kabel."

Husk å merke den tydelig - for kryssede kabler er like umulige å bruke med en hub som "rette" kabler er å bruke i direkte forbindelser!

Har du planer om å utvide nettverket ditt senere, kan det derimot være like greit å kjøpe en splitter ny hub til et par hundrelapper.

Hilsen,

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar