Nettverk til bærbar uten nettverkskort


Har blitt enig med naboen om å få lov til å dele hans bredbånds-tilkobling. Problemet er at mitt trådløse nettverkskort (D-Link DWL-G630) ikke klarer å motta et stabilt signal fra naboens trådløse router (D-link DI524). Jeg har tenkt å legge opp en kabel mellom oss (ca.15m), men jeg har ikke en nettverks-kontakt i den bærbare pc'en. Finnes det et adapter som kan settes inn hvor kortet sitter, eller kanskje i USB-kontakten?

På forhånd takk

Hilsen Alf

Datadoktoren svarer

Hei Alf,

Det er så avgjort ikke noe problem, du har muligheter for nettverkskort både via USB og CardBus, siden du har dette på din bærbare PC.

Jeg vil råde deg til å bytte ut ditt eksisterende trådløse CardBus nettverkskort med et som kan ta imot en vanlig nettverkskabel. Disse får du fra omtrent 300 kroner og oppover.

Grunnen til at jeg ikke ville gått for USB i ditt tilfelle er todelt. For det første har CardBus større båndbredde enn USB 2.0 (Hi-Speed), slik at du får tak i gigabit CardBus nettverkskort. Den andre grunnen er at du tydeligvis har en bærbar som begynner å dra litt på åra, og det er da også en mulighet for at du ikke har USB 2.0 i det hele tatt, og nettverk over USB 1.1 ville begrenset hastigheten betraktelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar