Nettverk og Internett

Aldri før har det vært lettere å sette opp hjemmenettverk i Windows. Med den nye Home Networking Wizard blir du tatt igjennom prosessen, steg for steg. Du blir spurt om internettilkobling, maskinnavn og arbeidsgruppe, og deling av filer. Til slutt blir du spurt om du ønsker å lage en Home Networking diskett som du kan kjøre på de andre maskinene som er tilknyttet nettverket. Disse blir da tatt gjennom den samme veiviseren, og du kan ”lenke sammen” både Windows 95, Windows 98, og Windows ME-maskiner.

Tettere integrasjon med andre i nettverket

Inkludert i Home Networking Wizard er Internet Connection Sharing, som ble introdusert i Windows 98 SE. Dette er en praktisk løsning for maskiner i et nettverk som ønsker å dele samme oppkobling til Internett. Vi har prøvd denne løsningen, og den fungerer svært greit. Du kan bruke alle Internett-programmene dine fra de forskjellige klientene, både FTP, http, epost, på samme måte som om de var tilkoblet direkte oppkoblet. I Windows ME er det blitt enklere å sette forskjellige egenskaper ved delingen, men du kan ikke sperre forskjellige tjenester, slik du kan i Windows 2000.

 Foto: BEL
Foto: BEL Vis mer

Internett-leverandøren din vil ikke oppdage at du i praksis kobler flere PCer opp mot nettet, og vi anbefaler derfor at du kontakter dem for å avklare deres syn på dette. Uansett er det snakk om deling av båndbredde, dvs at dersom du bruker en enkel ISDN kanal for oppkobling, må alle dele 64Kb (totalt maks 8KB overføringshastighet pr sekund).

Artikkelen fortsetter under annonsen

For nettverksentusiaster er det også hyggelig å vite at Windows ME har fått støtte for Universal Plug&Play, en ny standard for gjenkjenning av maskinvare som er tilkoblet nettverket, for eksempel skrivere. Windows ME oppdager automatisk når en Universal Plug&Play-enhet kobles til nettverket, og lar deg styre enheten fra din maskin. Når en ny enhet kobles til nettverket, vises et lite ikon ved siden av klokken på systemlinjen. Enhetene vises også i My Network Places i Utforsker, og du kan styre enheter ved å klikke på det aktuelle ikonet. Ikke noe du får bruk for i dag, men kanskje i fremtiden.

Internet Explorer 5.5

Til tross for rettsaker og stevninger - Windows ME er selvsagt utstyrt med siste versjon av Internet Explorer. Denne versjonen foreligger også til gratis nedlasting for Windows 95 og 98-brukere. Du kan lese vår omtale av Internet Explorer 5.5 i denne artikkelen.