Nettverk og Internett

Windows XP er, ikke uventet, enda mer nettverks- og internettvennlig enn tidligere versjoner.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Innloggingsboksen i Remote Desktop lar deg skreddersy hver sesjon.
Innloggingsboksen i Remote Desktop lar deg skreddersy hver sesjon. Vis mer
Er du lei av Internet Explorer? Da bør du ta en titt på MSN Explorer - som følger med i XP.
Er du lei av Internet Explorer? Da bør du ta en titt på MSN Explorer - som følger med i XP. Vis mer
Windows Messenger lar deg chatte med nettvenner i sanntid.
Windows Messenger lar deg chatte med nettvenner i sanntid. Vis mer

Tankegangen om at alt skal være tilgjengelig til enhver tid, uansett hvor du skulle befinne deg, står sentralt i Microsofts .NET-filosofi.

Full tilgang

Og verden har faktisk blitt mindre med Windows XP, mener vi. Først og fremst byr operativsystemet på forbedringer i måten delte nettverksressurser presenteres på og håndteres.

Delte mapper på nettverket dukker automatisk opp i My Network Places, og under Network Connections vil du finne alle forskjellige forbindelser til omverdenen, inkludert er oppringte forbindelser på andre PCer som du kan benytte deg av (Internet Connection Sharing) og oppringte forbindelser lokalt.

Universal Plug & Play-enheter, som for eksempel skrivere og skannere, vil også dukke opp her, selv om dette er enheter som ikke er særlig utbredt pr i dag.

Hvis du ikke er bevandret i nettverksverdenen kan du benytte en veiviser for å sette opp enkle nettverk.

Fjernstyring er tingen

En av de funksjonene vi har lært oss å sette mest pris på, er Remote Desktop Connection. Med denne funksjonen kan du enkelt fjernstyre PCer, for eksempel kontor-PCen din fra hjemmkontoret over Internett, eller PCer som du har i nettverk i heimen. Klientdelen finnes i både Home Edition og Professional Edition, men PCer med Home Edition lar seg dessverre ikke fjernstyres.

Leveres med to nettlesere

Internettverktøyene er viktigere enn noen sinne, og denne gangen kan du velge om du vil bruke Internet Explorer 6 eller den enklere, men stiligere MSN Explorer. Velger du sistnevnte må du ha en MSN Hotmail-konto, noe som kanskje begrenser lysten til å bruke den for noen. Microsoft ønsker at MSN Explorer med tiden skal bli enerådende på hjemmefronten. Vi synes den er morsom å bruke, og vel verdt et forsøk.

Windows Messenger lar deg chatte med nettvenner verden over, men også denne krever en MSN Hotmail-konto. Messenger er ikke blant de mest avanserte programmene, men vi liker at programmet husker ”vennelisten” vår selv når vi logger oss på fra et annet sted i verden. At disse opplysningene er lagret hos Microsoft, er kanskje noe enkelte likevel vil mislike.

>>Fortsett gjennomgangen av Windows XP!