<strong>KJEKT:</strong> Med Snippage kan du legge deler av en nettside rett på skrivebordet ditt.
KJEKT: Med Snippage kan du legge deler av en nettside rett på skrivebordet ditt.Vis mer

Nettsider på skrivebordet

Kjekt verktøy for deg som vil holde deg oppdatert.

Hvor mange sider surfer du innom hver dag for å sjekke om det har skjedd noe nytt?

Riktignok kan du effektivisere dette ved å bruke en RSS-leser som Google Reader eller FeedDemon, men det finnes også en del innhold du ikke nødvendigvis finner i en RSS-strøm.

Eksempler er for eksempel hva stillingen er i de pågående fotballkampene på VG Netts live-tjeneteste, eller yr.no sin værmelding på hytta de neste dagene. Ville det ikke ha vært kjekt å kunne se dette direkte på skrivebordet - uten å måtte starte nettleseren og finne frem de aktuelle sidene hver gang?

Snippage klipper ut deler av siden

Som du sannsynligvis antar er dette selvsagt fullt mulig. Programmet du trenger heter Snippage og er basert på Adobe Air (som du må laste ned i forkant hvis du ikke har gjort det allerede). Snippage kan du bruke både i Windows og OSX.

Når du starter Snippage blir du møtt med følgende vindu:

Nettsider på skrivebordet


Som du ser sterke hint om, trykker du først på pila øverst til høyre. Da utvides vinduet til å bli en nettleser, hvorpå du må finne frem til den aktuelle siden som viser det du har lyst til å ha på skrivebordet. Deretter justerer du firkanten slik at du kun får med det aktuelle innholdet:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettsider på skrivebordet


Når du så trykker, blir utsnittet av nettsiden gjort om til en Widget som du kan ha på skrivebordet. Du kan lage en ny ved å trykke på +-tegnet øverst til høyre, samt velge hvor ofte siden skal friskes opp ved å trykke på den runde pila øverst til høyre. Trykk flere ganger for å bytte mellom hvert minutt, hvert 3. minutt, hver time etc.

Snippage er gratis og lastes ned her: Snippage

PS! Likte du denne artikkelen vil du kanskje sette pris på Stardock Fences også, som organiserer skrivebordet ditt svært elegant.