Nettsiden som sletter seg selv

Noen gang hatt behov for en enkel, midlertidig nettside? Det har vi også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettsider er kjekke greier. Noen setter opp såkalte hjemmesider og bruker masse tid og krefter på HTML og design, men den terskelen kan være litt vel høy dersom alt du er ute etter er noe som skal være enkelt å sette opp og enkel å forandre på.

Til det har vi for eksempel Google Page Creator, men det er ikke alltid du trenger en side som ligger der ute på verdensveven for resten av evigheten.

Da kan den enkle tjenesten disposableWebPage hjelpe deg. Den lar deg nemlig helt uten registrering opprette en nettside - med en maksimal levetid på 90 dager.

Teller ned

image: Nettsiden som sletter seg selv


disposableWebPage har et Wiki-aktig utseende og benytter seg av en teksteditor for å legge inn innhold på siden. Ingen HTML-kunnskaper er altså påkrevd.

Dette gir selvfølgelig visse begrensninger når det gjelder det rent designmessige, men nå er som nevnt denne siden ment å ha begrenset levetid. Du bestemmer selv hvor lenge denne nettsiden skal eksistere - opp til 90 dager om du ønsker det, eller så lite som tre - og gjenværende tid vil vises øverst på nettsiden.

Vår lille testside finner du her.

Når du oppretter siden får du en såkalt "Master Key", et slags passord, som lar deg logge inn for å redigere nettsiden i ettertid. I tillegg til Master Key kan du opprette en såkalt "Editor Key" som du kan distribuere til andre du ønsker skal kunne snekre litt på innholdet. En slik side kan derfor være glimrende som en midlertidig nettside for planlegging og prosjekter der flere personer stadig kommer med innspill. Eller trenger du bare en side som teller ned til julaften der hele familien kan skrive ønskeliste?

image: Nettsiden som sletter seg selvSom nevnt bruker du en enkel editor for å legge inn tekst på siden - er du i stand til å bruke Word klarer du også dette. Men du er selvfølgelig ikke begrenset til ren tekst. Siden støtter også tabeller, bilder og flash, men ikke-tekstlig innhold må da lenkes inn fra andre steder på Nettet.

Som nevnt trenger du ikke engang registrere deg, men har muligheten til å taste inn epostadressen din dersom du er av typen som har en tendens til å rote bort passord.