Nettradio danker ut DAB?

NYHET: Denne radioen tar inn over 2.500 kanaler, og kan samtidig spille av MP3-musikk som ligger lagret på PCen din. Trådløst, selvfølgelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
WiFi radio fra Acoustic Energy
WiFi radio fra Acoustic Energy Vis mer

Hvem vinner

Nettradio eller DAB? (Avsluttet)
Nettradio(59%) 1211
Begge(27%) 553
DAB(13%) 275
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er mye fokus på DAB for tiden. Tilhengerne er fra seg av begeistring, mens skeptikerne mener at løsningene er for dyre, og formatet allerede foreldet. Samtidig vokser det frem en jungel av digitale radiokanaler som bruker en helt annen sti for å nå ørene dine, nemlig Internett.

Siden vi hørte om DAB første gang har nettradiostasjoner grodd opp som paddehatter, og flere og flere mener at det er Internett, og ikke DAB som blir radioens bane i fremtiden.

2.500 kanaler

Allerede nå ser vi de første frittstående nettradiomottakerne, som denne fra Acoustic Energy. Den kan minne om en DAB-radio, men er avhengig av at et tilgjengelig trådløst nettverk (802.11b/g) med internettforbindelse er innenfor rekkevidde for å fungere. Da kan den imidlertid hente innhold fra mer enn 2.500 gratis digitale radiostasjoner, i følge Acoustic Energy sine nettsider.

I tillegg er radioen, som er Linux-styrt, i stand til å streame musikk fra PCen din (MP3, WMA og RealAudio). Den har for øvrig innebygd svarknapp som muliggjør interaktivitet, for eksempel i forbindelse med konkurranser og avstemninger på Internett.

DSH1>Klikk her for å lese DinSides test av denne radioen!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!