Nettilgang på ferie i USA

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,
I forbindelse med at vi skal til USA på ferie, tenkte jeg å ta med min bærbare for bl.a. å kople meg opp på nettet.

Så dukket det et opp et spørsmål, hva må jeg ha for å gjøre dette?

På de aller fleste hotellene vi har besøkt før er det mulighet for å koble til PC, men hvilket program skal brukes med tanke på serveradresse og passord, eller er dette noe man får via de respektive hotell?

Mvh. Tor.

Datadoktoren svarer

Hei
Løsningen er avhenging av hvordan du kobler deg opp, altså om det er med modem eller om du kobler deg til hotellets nettverk med kabel eller trådløst nettverkskort.

Modem

Bruker du modem er min erfaring fra en del reiser i USA at det beste er å bruke en amerikansk nettilbyder. Du finner CD-er med programvare for dette i de fleste bokhandlere og databutikker, de aller fleste har også en gratis prøvemåned. Da betaler du bare tellerskritt.

Fordelene er at de store amerikanske tilbyderne har mange alternative telefonnumre de fleste steder, slik at det alltid er greit å koble seg opp.

Norske internettilbydere har også løsninger for tilkobling i form av samarbeidsløsninger med amerikanske tilbydere. Sjekk om din tilbyder har noe å tilby. Min erfaring med disse er dessverre ikke udelt god. Dette skyldes både programvareløsningen og antallet telfonnumre.

Nettverk

Har hotellet tilkobling for nettverk på rummene, er det bare å plugge i nettverkskabelen. Dette forutsetter at PCen din er stilt inn til å motta IP-adresse fra en DHCP-tjener, men dette er den aller mest utbredte konfigurasjonen.

Det kan hende at du må gå til nettverksinnstillingene, høyreklikke på symboket for nettverksforbindelsen og velge ”reparer”, eller ”koble fra” og ”koble til” igjen.
Hvis hotellet har trådløst nettverk, er det med stor sannsynlighet nødvendig med brukernavn og passord. Mer detaljert informasjon, om eventuell betaling og andre forhold, vil du få opplyst om i resepsjonen.

Les forøvrig om våre erfaringer med nettilgang på reise i USA i denne artikkelen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!