Nettets tøffeste fotoalbum

I løpet av ett minutt laget vi et lysbildeshow av de sjeldne. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste har nå fått seg digitale kameraer, og mange bruker nettjenester som Flickr, Picasa, Facebook og .mac for å dele høydepunktene med sine venner.

Det blir imidlertid som regel ganske kjedelig. Bildene vises i det samme formatet, der "neste" og "forrige" peker frem og tilbake i bildealbumet. Det er lite bling-bling, for å si det sånn.

Det var nettopp det skaperne tenkte da de lagde Animoto også. Animoto er en nettjeneste som lar deg laste opp bilder og musikk, og ved ett klikk genereres et lysbildeshow du sjelden har sett maken til.

Bare se på vårt eksempel; laget på et lite minutt:


Svært enkelt

Og det er nettopp så enkelt det er. Du registrerer deg først (gratis) og velger at du vil opprette et lysbildeshow - så går turen til harddisken for å plukke ut bildene du vil bruke, og til slutt kan du velge om du vil bruke en av sangene som allerede er tilgjengelige, eller om du vil laste opp din egen sang.

Når det er gjort, gir du det en tittel og velger hvor i sangfila du har lyst til å starte. Du trenger ikke å tenke på å nedskalere bilder, klippe sanger eller noe som helst - det sørger Animoto for å gjøre for deg.

image: Nettets tøffeste fotoalbum


Genereringsprossen tar litt tid, og nettjenesten sender deg en epost når filmen din er klar til visning. Da får du en URL du kan sende til venner og kjente.

"Gratis"

Du kan bruke tjenesten gratis, men du er da begrenset til å lage 30-sekunder lange klipp. Ved å betale $3 (=drøye 17 kroner i dag) kan du lage et ubegrenset langt klipp, eller du kan slå til på en premium-konto til $30 som gir deg ubegrenset tilgang.

Lysbildeshowene kan deles på Facebook, MySpace og andre steder, og du får også embedding-kode som gjør at du kan legge klippene rett i bloggen din etc. (slik vi har gjort i denne artikkelen).

Tøft? http://www.animoto.com er neste stopp.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!