Foto: Produsenten
Foto: ProdusentenVis mer

Nettbrett til under tusenlappen!

Hvis du klarer deg uten den lille i-en kan du få deg et billig nettbrett

Pad, nettbrett, tablet-PC, slate - det er mange navn på flate PC-er uten tastatur. Men en ting er felles - de ble ikke populære før Apple knekte koden.

Og etter et gjennombrudd følger hordene alltid etter.

Ha eller bruke?

Det er stadig mange som ikke har testet ut disse nymotens apparatene, og lurer på hva man skal bruke nettbrett til. Den andre ytterlighet er brukere av iPad som har 65 000 forskjellige små og store programmer - apps - å velge mellom.

Det alle nettbrett kan tilby er nettsurfing, epost etc. og spill. Hvis du har beskjedne krav utover dette kan du klare deg med en mindre fancy enhet, men regn også med å måtte senke flere generelle kvalitetskrav.

Er det et rimelig nettbrett du er ute etter, dukker det nå opp nesten utrolige tilbud i kampens hete om markedets gunst.

Les også: Asus lanserer fire nettbrett

Det billigste nettbrettet vi foreløpig har sett koster under tusenlappen, næremere bestemt 990 kroner. Det er mindre enn en tredjedel av det den rimeligste iPad koster.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer


Sammenligner man med andre nettbrett, er dette fremdeles utrolig billig. Det er definitivt en snakk om en kampanje, men vi tror det vil komme flere slike etter hvert, konkurransen vil ikke bli mindre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så hva får du for under tusenlappen?

Nettbrettet som i skrivende stund er grisebillig selges hos NetonNet og heter EasyPad 1000. Det har en 10-tommers skjerm på 1024 x 600 piksler, 1 GHz ZT180 prosessor, 256 MB minne og 2 GB lagring. Den har 2 USB-porter, 3,5 mm lydutgang og 802.11b/g trådløst nettverk. For større lagringskapasitet kan du sette inn et microSD-kort på opptil 32 GB.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer


Operativsystemet er Android 2.1 som gir deg mange muligheter til å laste ned programvare, både gratis og mot betaling fra Android Market.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer


Hva får du ikke?

På et slikt billig nettbrett blir det nødvendigvis kompromisser. Det man vanligvis legger merke til på billige varianter er at skjermen verken er spesielt lyssterk eller lar seg lese fra alle vinkler.

I tillegg er overflaten gjerne mindre motstandsdyktig mot riper, og den generelle finishen ikke like imponerende som på de dyre merkevarene.

At du må bla opp ekstra for å få mer enn usle 2 GB lagringskapasitet bør heller ikke komme som noen overraskelse. Samtidig kan det være en fordel med utbyttbare minnekort.

Er de virkelig billige å anbefale?

DinSide har ikke testet akkurat dette produktet, men flere av svakhetene har vi registret allerede på langt dyrere konkurrenter i billigsegmentet.

Så om du blir fornøyd eller ikke er et sjansespill. Trøsten er at ved bestilling over nett har du 14 dagers angrefrist.

Vår overssiktsside over nettbrett finner du her