Nettbrett står høyt på nordmenns ønskelister til julenissen. Kanskje ser de slik ut i fremtiden? Foto: konseptbilde
Nettbrett står høyt på nordmenns ønskelister til julenissen. Kanskje ser de slik ut i fremtiden? Foto: konseptbildeVis mer

Nettbrett fra julenissen?

Disse fire nettbrettene kan trygt gis bort til jul.

Sist uke slo Elektronikkbransjen fast at det er smarttelefonen Samsung Galaxy SIII som er årets julegave.

Men er det egentlig en smarttelefon vi ønsker oss til jul? Ifølge elektronikkjeden Siba er det tvert imot nettbrett som står øverst på ønskelista.

DinSide har plukket ut fire nettbrett du trygt kan ønske deg, eller gi bort, til jul.

>> Rimelig julehandel? I morgen er det Black Friday

Nettbrett til jul

Siba har i en egen kundeundersøkelse spurt hva nordmenn ønsker seg til jul. I valget mellom kategoriene smarttelefon, nettbrett, kjøkkenmaskin, LED-TV, PC, spillkonsoll, kamera og egendefinert ønske, svarer nærmere hver fjerde person at de ønsker seg et nettbrett. Samtidig sier hele 48 prosent at de tror nettbrettet blir årets julegave.

Totalt 968 kunder har deltatt i undersøkelsen.

Er du en av dem som også har nettbrett øverst på ønske- eller handlelisten til jul, er det greit å vite hvilket nettbrett du bør satse på. DinSide tester jevnlig nye nettbrett som dukker opp på markedet.

Les også: Denne telefonen er også et nettbrett!

Her finner du fire gode alternativer som vi har testet, og kan anbefales som julegaver:

 • Samsung Galaxy Note 10.1 ble kåret til årets dataprodukt under Elektronikkbransjens nevnte kåring, og selv ga vi den en femmer på terningen i vår test.

  Nettbrettet er et fleksibelt verktøy, som er svært godt på multimedia. Pennen fungerer bra, men syns du den er overflødig fins det bedre valg.

  Les testen av Samsung Galaxy Note 10.1 her

 • Google Nexus 7 gir mye for en billig penge. Nexus 7 er lett å ha med seg på tur, komfortabelt å holde og jevnt over raskt i bruk. Vi savner derimot tilgang til hele Google Play-butikken, og nettbrettet har verken kamera bak eller minnekortstøtte.

  Les vår test av Google Nexus 7 her!

 • Apple iPad Mini er på de aller fleste felt den optimale iPaden.

  Et rimelig nettbrett som veier svært lite, og takket være størrelsen er det svært lett å håndtere. Det fins et omfattende app-utvalg i App Store for iOS, og nettbrettet har veldig bra batteritid. Det som trekker ned er blant annet at den har lavoppløselig skjerm, som heller ikke er optimal for bredformatvideo.

  Les vår test av Apple iPad Mini her!

 • Apple iPad er fortsatt verdens mest solgte og populære nettbrett og det er ikke uten grunn. Siste versjon er et særdeles lekkert nettbrett med en utrolig god skjerm, den er også svært enkel i bruk og app-utvalget er gigantisk. Vær likevel obs på at ladetiden er i overkant lang, og operativsystemet iOS kunne trengt litt fornying. Dette er likevel fortsatt et svært trygt kjøp.

  Les vår test av Apple iPad 3 her!

Her er DinSides samleside om nettbrett.