Nettbrett-boom hos Elkjøp

Salget mer enn firedoblet på to år.

Sonys nye Z-nettbrett har gjort det meget skarpt i tester, men det er helt andre produsenter som dominerer topplistene hos Elkjøp. Foto: Sony
Sonys nye Z-nettbrett har gjort det meget skarpt i tester, men det er helt andre produsenter som dominerer topplistene hos Elkjøp. Foto: SonyVis mer

Elkjøp-kjeden er blant Norges største leverandører av PC-er og nettbrett, og så langt i år har de solgt i snitt 15.211 brett i måneden, ifølge tall DinSide har fått tilgang til.

– Veksten i 2013 kommer dessuten fra nivåer som anses som ganske solide fra før av, sier kommunikasjonsjef i Elkjøp, Øystein Schmidt, til DinSide. I 2012 var snittet 11.640 per måned. I 2011 var salget mer beskjedent, med 3.829 enheter i snitt per måned. Det store gjennombruddet for nettbrett kom altså i 2012.

To aktører dominerer totalt

Det er imidlertid ikke alle brett som selger like bra. Og fortsatt er det salg av "originalen" iPad som dominerer stort i Elkjøp-kjeden. Her er fasit for første halvår 2013:

Nettbrett-andeler Elkjøp 2013 (første halvår)
  
Apple:75,5%
Samsung:20,9%
Acer:1,9%
Microsoft:1,3%
Sony:0,4%


Les også: Samsung dominerer stort hos Elkjøp

Rammer ikke PC-salget

Økning i nettbrett- og smartmobilsalg får ofte skylden for at PC-salget synker. Det er imidlertid ikke tilfelle hos Elkjøp. Ifølge Schmidt har de solgt 13 prosent flere PC-er i første halvår 2013 enn i samme periode i fjor.

– Riktige produkter og god tilgjengelighet på annonserte varer er nok hovedforklaringen, sier Schmidt til DinSide.

Testet mange

DinSide tester fortløpende PC-er og nettbrett. Du finner oversiktene ved å følge lenkene under:

DinSides tester nettbrett

DinSides tester PC