Netscape var ikke død

Nå har Netscape lagt ut versjon 4.7 av Communicator til nedlasting, men det spørs om denne oppgraderingen holder for å demme opp mot Internet Explorers fremmarsj blant Internettbrukerne. Her er nyhetene. Les og døm selv.

Netscape er i ferd med å tape kampen mot Microsoft, men har ikke gitt opp helt. Versjon 4.7 av Communicator representerer ikke den helt store oppgraderingen, men pakken inneholder i alle fall en rekke feilrettinger, og det er viktig for eksisterende brukere.

Droppe Internet Explorer?

Om du bør droppe Internet Explorer 5 fra maskinen til fordel for Netscape er slett ikke sikkert. Her er den komplette listen over nyheter, så kan du jo vurdere nytteverdien selv:

  • Communicator er nå testet og sertifisert (!) med tanke på overgangen til år 2000
  • Communicator har fått en [email protected] som leder deg til Netscapes eget kjøpesenter på nett. Dette føyer seg pent inn i strategien om å tilby en komplett portal på Internett, men er vel ikke så allverdens verdifullt?
  • Radio over Internett: Netscape har bygget et grensesnitt over RealPlayer G2 med en rekke kanaler. Radioen er reklamefinansiert (annonser i radiovinduet) og har OK lyd. Lyden er ikke så god som radioen fra Rolling Stone eller Lycos. Det virker som om Netscape ikke har åpnet for full båndbredde selv for de med raske forbindelser (SureStream 33,6). Men den litt labre kvaliteten kan også ha sammenheng at båndbredden er skalert ned de første dagene (da trafikken er størst).
  • Innebygget WinAmp MP3-spiller. Gjelder kun Windows. Denne spilleren kan også lastes ned separat fra WinAmp på nettet.
  • RealPlayer G2 også tigjengelig for MacOS.
  • Macromedia Flash 4.0
  • Diverse sikkerhetsfeil er nå rettet (1024-bit "KEYGEN" lagt til også i eksportutgaver, en feil relatert til signering av formularer er rettet og Javascript er også forbedret).
  • Forenklet oppretting av digitale sertifikater
  • Diverse feil er rettet.

Om dette er nok til å få noen til å droppe Internet Explorer er vel tvilsomt, og det blir atskillig mer spennende å sjekke nyhetene i versjon 5 når den engang kommer.

Sjekk også artiklene Microsoft vant nettleserkrigen og Microsoft for primitive - Netscape for avanserte?, som er et knippe leserbrev vi mottok etter den første artikkelen.