"Upgrade available". Innholdet må du gjette deg til.
"Upgrade available". Innholdet må du gjette deg til.Vis mer

Netscape oppgraderer Navigator 6

Uten å gjøre noe stort nummer av det, har Netscape lagt ut en oppgradert utgave av sin nettleser Navigator.

Netscape Navigator 6, som bygger på den åpne kildekoden Mozilla, ble før lanseringen i høst presentert som redningen for selskapet som i årevis ledet an på nettlesermarkedet. Slik ble det ikke.

Produktet ble omtalt som halvferdig, selv etter å ha blitt pyntet på i månedsvis, og feilene var så omfattende at Netscape aldri faset ut sin "gamle" nettleser Communicator, som i skrivende stund foreligger i versjon 4.76.

I all hemmelighet

Tidligere denne uken lanserte Netscape en oppdatert utgave av Netscape 6, uten en gang å komme med en offisiell annonsering. Her er det tydelig at Netscape ønsker å gå stille i dørene.

Versjon 6.01 av Netscape Navigator skal i følge kilder rette på mange av haugen av feil som fulgte med versjon 6.0, men ingenting er bekreftet fra Netscape selv. Ytelsen skal også være bedre i denne versjonen.

Og reaksjonene har ikke latt vente på seg, og de fleste tilbakemeldingene har ikke kommet med applaus. Det påstås blant annet at versjon 6.01 bygger på en gammel versjon av Mozilla, og at stabiliteten er fortsatt langt fra tilfredsstillende.

Brukere av 6.0 anbefales likevel å oppgradere, og du kan laste ned 6.01 fra denne adressen.

(Kilde: Efront).