Netscape Communicator i ny versjon

Netscape la tirsdag ut en ny versjon av Communicator. Versjon 4.51 har en del forbedringer, som for eksempel tettere integrasjon mellom funksjonene i Communicator og Navigator.

Versjon 4.51 er den første Communicator-oppgraderingen siden juli 1998, da versjon 4.5 ble tilgjengelig. De viktigste forandringene berører den innebygde ”Instant Messenger”-programvaren, som brukes til kommunikasjon med andre mennesker over nettet. Oppgraderingen inkluderer mulighet for å klikke på nett-lenker innenfor IM-skjermen, og dermed få lett tilgang til en personlig side på nettet samt epost og søkemuligheter.

I tillegg er det mulig å sette opp chat-sesjoner med opptil 23 brukere samtidig, og det er nå også mulig å skjule kallenavnet sitt. Dette er for eksempel praktisk for foreldre som ikke vil la barna sine bli sett av andre på nettet.

Utenom oppgraderingen av Instant Messenger er Javascript-støtten blitt bedre, kalender-funksjonene på Netcenter-sidene har fått enklere tilkobling, og en rekke feil er rettet.

Netscape Communicator 4.51 er på 14,7 MB, og er tilgjengelig til nedlastning fra hjemmesidene til Netscape.