Netscape 6.0 på vei

Stadig flere Internett-brukere går over til Internet Explorer, så Netscape satser på nye måter å gjenerobre brukere på. Blant annet skal selskapet samarbeide tettere med giganten AOL, og dette gjør utslag i den kommende versjonen av nettleseren.

Den hittil nyeste versjonen av Netscapes nettleser er nummer 4.7, og denne har vært tilgjengelig siden høsten 1999. Versjon 5, som vi har skrevet om tidligere, ser ut til å ha blitt fullstendig lagt på is, og Netscape hopper rett over til et ferskt design.

Netscape 4.7 har gradvis tapt krigen mot Internet Explorer fra Microsoft, og selskapet har tydeligvis innsett at det må noe helt nytt til for å vinne tilbake brukerne.

Skreddersydd innhold

Netscape 6.0 på vei

Den kanskje største nyheten er at AOL, som eier Netscape, vil tillate uavhengige nettsteder å utvikle egne utgaver av nettleseren. Dette betyr at et nettsted kan skreddersy Netscape 6.0 til å prioritere visning av deres innhold, blant de andre funksjonene.

Disse mulighetene vil bli tatt i bruk ved lanseringen av nettleseren. Time Warners brede underholdningsarkiv kan bli en del av Netscape 6.0, og gjøre det mulig for AOL å gjennomføre en enda bredere lansering av programmet.

Videre vil Netscape 6.0 støtte diverse datarelaterte produkter, som håndholdte datamaskiner o.l. Det er enda ikke blitt offentliggjort hva den støtten går ut på.

I følge Cnet.com, ligner selve nettleseren ganske mye på 4.7-versjonen, men likhetene er bare på overflaten. Netscape 6.0 vil blant annet ha integrert en rekke mindre, men nyttige programmer, som gjør Internett-opplevelsen enklere og bedre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har foreløpig ikke kommet så mye mer offisiell informasjon fra Netscape, men det er klart at nettleseren vil slippes i løpet av våren 2000. DinSide vil selvsagt komme med mer utfyllende informasjon etter hvert.