Netscape 6 full av feil

Flere og flere rapporter går ut på at Netscapes nyeste nettleser er så full av feil at den aldri burde vært sluppet. Er dette begynnelsen på slutten for Netscape?

Det tok mer enn 32 måneder å utvikle Netscape 6. Dette er lang tid i et marked der utviklingen skjer forrykende raskt, og der forrige versjon for lengst har vært moden for revisjoner. Netscape ble også kritisert for sirup-arbeid, men nå mener mange at lanseringen var forhastet.

Det viser seg nemlig at programmet er alt annet enn stabilt. Nyhetsgrupper på Internett, for eksempel ”netscape.public.general” er fylt med kritiske kommentarer, som går på alt fra dårlig hastighet til manglende kompatibilitet med forskjellige teknologier.

Bygd på beta-kode

For to år siden startet Netscape det meget omtalte open-source prosjektet Mozilla.org, hvor alle interesserte utviklere skulle få anledning til å jobbe med kildekoden til en egen Mozilla-nettleser. Alle kan lansere programmer basert på denne kildekoden, og Netscape 6 er bygget på den 18. ”milestone release” av Mozilla-koden.

Det anerkjente Web Standards Project (WaSP) sier i en kommentar at Netscape burde ha ventet til Mozilla.org ble ferdig med versjon 1.0 av sin nettleser. Denne er derimot ikke ventet før til sommeren.

WaSP kaller Netscape en "versjon 1.0". Programmet er skrevet helt fra bunnen av, og inneholder derfor også mange nye feil som ikke fantes i tidligere versjoner av nettleseren.

Kroken på døra?

Det blir spennende å følge utviklingen videre. Konkurransen kan bli fryktelig hard, også fra annet hold enn fra Microsoft. Det norske firmaet Opera har nemlig nylig lansert en ny versjon av sin nettleser, og de foreløpige rapportene tyder på at produktet er svært lovende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi kommer med en grundig gjennomgang av Opera 5 i løpet av de nærmeste dagene. I mellomtiden kan du lese vår test av Netscape 6 i denne artikkelen.

(Kilde: CNET)