NetObjects Fusion 4.0

NetObjects Fusion 4.0 skiller seg ut. Du kan ikke gjøre så mye som i andre HTML-editorer, men du verden så elegant og effektiv NetObjects er for mellomstore og store webtjenester!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.
Du har alltid full kontroll over hvor i en webtjeneste du befinner deg med NetObjects
Du har alltid full kontroll over hvor i en webtjeneste du befinner deg med NetObjects Vis mer

NetObjects er ideell for halvprofesjonelle webutviklere som raskt og effektivt ønsker å lage webtjenester med et profesjonelt preg. I stedet for å gi deg fri mulighet til å utforske alle sider med websider, har utviklerne av NetObjects valgt å fokusere på bestemte brukere.

LES OGSÅ:

NetObjects har et begrenset antall knapper som du må forholde deg til. Alle operasjoner som du må igjennom er ordnet etter 5 nivåer, og gir deg raskt kontroll over det du holder på med. Ved å dobbeltklikke og klikke med høyre musetast, kommer du til de ulike menyene du trenger for å finstille websidene dine.

Nivå 1: God oversikt over strukturen

'Site' gir en skjematisk oversikt over hvilke sider webtjenesten din består av, og hvordan de er knyttet sammen. På dette nivået kan du styre elementer som tittel på hver enkel side, hva som skal være overskrift på hver side, og hvilke sider som skal lenkes sammen.

Det er fantastisk enkelt å lage nye sider. Du klikker på en side som allerede har blitt opprettet, deretter på Ctrl+N, og poff, så dukker det opp en ny side rett under. Denne får automatisk samme utseende som de andre sidene i webtjenesten din (se nivå 3), den har ferdige lenker, overskrifter osv. Alt du trenger gjøre er å sette inn bilder og tekst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nivå 2: Lettfattelig formgivning av sidene

Med hjelperammer og et lyst rutenett i bakgrunnen, er det lett å lage pene websider i NetObjects.
Med hjelperammer og et lyst rutenett i bakgrunnen, er det lett å lage pene websider i NetObjects. Vis mer

'Page' viser hvordan hver enkelt side blir seende ut i en nettleser. Du ser og redigerer til enhver tid det dokumentet som du har markert i 'Site'. Ønsker du å skifte dokument i 'Page' går du bare tilbake til 'Site'.

NetObjects gir deg nesten følelsen av at det ikke eksisterer noe som heter HTML lenger. Der utviklere i flere år har slitt med å plassere bilder og tekst der de ønsker det på skjermen, fikser NetObjects nesten hele jobben for deg.

Bilder, tekst og tabeller blir alt definert som blokker, og NetObjects skiller ikke mellom disse. Blokkene kan forstørres, forminskes, trekkes i, og ikke minst flyttes på. NetObjects passer hele tiden på at du ikke gjør noe som er umulig med standard HTML. Derfor kan du for eksempel ikke legge en blokk over en annen.

NetObjects gir deg god kontroll over elementene som ligger på sidene. Ønsker du å lage tabeller, vil du nok bli imponert over hvor lett det er. NetObjects har ingen begrensninger for tabeller, og du kan smelte sammen og dele celler akkurat slik du måtte ønske.

Oppsettet til NetObjects er temmelig fastlåst. Øverst ligger et banner med tittelen på siden, og til venstre er det knapper for enten å gå opp eller ned et trinn i strukturen til webtjenesten. Dette er kanskje litt kjedelig, men gir i det minste svært oversiktlige sider.

Klikk her for å se flere eksmpler på grafiske profiler i NetObjects.
Klikk her for å se flere eksmpler på grafiske profiler i NetObjects. Vis merNivå 3: Lag grafikk uten noe grafikkprogram

'Style' er en smart og elegant funksjon i NetObjects, og gir deg kontroll 55 ulike grafiske profiler. Disse er vidt forskjellige, og dekker skalaen fra oransje hundepoter til mellomblå pengesedler. Profilene omfatter bevegelige knapper, bannere og det meste som trengs for en webside.

Grafikken i disse profilene er til dels av meget høy kvalitet.

Dette er ikke statisk grafikk. NetObjects legger til akkurat den teksten du ønsker med akkurat de bokstaver og størrelse du ønsker. Som oftest blir resultatet meget flott.

Hva skjer hvis du har allerede laget 20 sider i webtjenesten din, og så velger å bytte grafikk? NetObjects fikser saken – alle sidene får den nye grafikken med noen klikk.

Du kan også legge inn din egen grafikk, og denne blir like elegant tilpasset webtjenesten din, som grafikken som følger med NetObjects.

Nivå 4: Se alle filene

'Assets' lister opp alle filene som hører til den webtjenesten som du arbeider med. Her får du oversikt over alle HTML-dokumenter og alle grafikkfiler som NetObjects har laget for deg.

Nivå 5: Publisér

'Publish' gir deg mulighet til å overføre alle filene som hører til en webtjeneste direkte til server. NetObjects har automatisert denne prosessen, og overfører hele strukturen til webtjenesten din, oppretter nødvendige foldere og passer på at lenkene virker.

Målgruppen for NetObjects

NetObjects har klare begrensninger med oppsettet på sidene. Dette betyr at programpakken ikke vil passe til alle typer bruk. Vi kan vanskelig tenke oss at ambisiøse webdesignere vil foretrekke NetObjects fremfor andre konkurrerende programmer.

Men er det et ønske om å lage nokså store webtjenester, hvor oversiktlig og tradisjonell navigasjoner er godt nok, er NetObjects uovertruffen.

NetObjects er den første HTML-editoren vi har testet som virkelig holder alt den lover. NetObjects er ganske enkelt imponerende!

Sjekk også artikkelen Hva HTML-editorer kan gjøre.