Med denne lille boksen koblet til TV-en, kan du lage en trådløs forbindelse mellom PC-en og TV-en. Men helt optimal er løsningen slett ikke. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Med denne lille boksen koblet til TV-en, kan du lage en trådløs forbindelse mellom PC-en og TV-en. Men helt optimal er løsningen slett ikke. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Netgear PTV1000 / Intel Wireless Display

Det snakkes mye om WiDi om dagen - trådløs overføring av skjermbildet på PC-en til TV-en. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Intel Wireless Display er navnet på en trådløs overføringsteknologi som kommer som standard på flere bærbare PC-er som er utstyrt med Intels siste generasjon Core i-prosessorer, kalt "Sandy Bridge", og Intel GMA HD-grafikkort. Poenget er å kunne overføre skjermbildet på PC-en til TV-en, uten bruk av kabler.

I tillegg til en WiDi-kompatibel PC trenger du også en WiDi-kompatibel TV eller WiDi-mottakerboks tilkoblet TV-en. Foreløpig er utvalget tynt, men Toshiba og Netgear er blant andre på banen med produkter, og flere er ventet å følge i tiden som kommer.

Les mer om WiDi her.

Liten WiDi-boks

Netgears mottakerboks har fått navnet PTV1000 (PTV står for Push To TV) og den tar ganske enkelt imot WiDi-signalet og formidler det videre til TV-en via en kort HDMI-kabel. Både lyd og bilde overføres. Boksen koster rundt 600 kroner, inkludert mva.

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Oppsettet er i prinsippet såre enkelt. Man kobler boksen til TV-en, som straks viser følgende skjermbilde:

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Deretter starter du Wireless Display-programvaren på PC-en, som straks starter søket etter WiDi-enheter:

Netgear PTV1000 / Intel Wireless Display


Når boksen blir funnet, dobbelklikker man på den i listen, og får deretter beskjed på TV-en om å taste inn en firesifret kode for å sikre kommunikasjonen mellom PC og boks:

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Netgear PTV1000 / Intel Wireless Display


Når du har gjort det, skal skjermbildet fra PC-en bli klonet på TV-en. Helt av seg selv, hvis alt har gått som det skulle:

Her har vi fått opp skjermbildet. Maks oppløsning er 1280x720 piksler. Ved hjelp av programvaren på PC-en kunne vi strekke bildet slik at det fylte hele skjermen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Her har vi fått opp skjermbildet. Maks oppløsning er 1280x720 piksler. Ved hjelp av programvaren på PC-en kunne vi strekke bildet slik at det fylte hele skjermen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Ikke helt enkelt

I praksis er det imidlertid ikke alltid like lett. Vi opplevde en rekke ustabiliteter med denne løsningen, parret med en ny Toshiba-PC (som du kan lese test av på DinSide i neste uke).

Selv om vi befant oss bare 3 meter unna boksen (6 meter er maks), opplevde vi at parringen feilet flere ganger. Vi opplevde også at signalet forsvant da vi flyttet på PC-en.

Vi opplevde flere feil, blant annet under oppgradering, men opplevde også å miste forbindelsen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Vi opplevde flere feil, blant annet under oppgradering, men opplevde også å miste forbindelsen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


WiDi-programvaren krasjet også for oss et par ganger:

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Men når det virket, virket det OK - men med klare begrensninger. Oppløsningen er på maks 1280 x 720 piksler (dette gjelder WiDi generelt), og det er til tider lang forsinkelse fra du gjør operasjoner på PC-en, til de vises på TV, gjerne bortimot et par sekunder. Det er derfor temmelig vanskelig å gjøre ting på PC-en for å demonstrere på TV, uten å måtte se på den interne skjermen.

Ikke optimalt for film heller

Et typisk bruksområde, foruten presentasjoner og bildefremvisning, er naturlig nok video. Fungerer løsningen til det? Nok en gang kan vi ikke gi helt godkjent karakter.

Uansett oppløsning og bitrate på materialet, opplevde vi tendenser til hakking fra tid til annen. Dette gjaldt både bilde og lyd, og det var såpass merkbart at vi ikke hadde likt å se en hel spillefilm på denne måten.

Konklusjon

Intel Wireless Display er en fersk teknologi, og det er foreløpig store og åpenbare forbedringsområder, slik vi opplevde løsningen.

Så skynder vi oss å legge til at WiDi benytter det meget velbrukte 2,4GHz-båndet (WLAN), og mange trådløse nett i nabolaget er muligens medvirkende årsaker til at vi sitter igjen med et litt småskuffet inntrykk. Men bor man i et tettsted er en frodig trådløs-populasjon mer regelen enn unntaket i 2011.

Inntil videre strekker vi heller en lang HDMI-kabel over gulvet når vi vil vise ting på TV-skjermen. Det fungerer hver gang, uten forsinkelse og forstyrrelser, og i akkurat den oppløsningen vi selv ønsker oss.

Takk til Netonnet.no for utlånet av boks og PC.

Les også: Velg riktig skjermkabel

Testresultat

Intel Wireless Display / Netgear PTV1000

Liten og enkel å sette opp, rimelig

Ustabil forbindelse, WiDi har pr i dag klare begrensninger med hensyn til oppløsning, flyt og respons


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer