House of Cards er en av TV-seriene som er skutt i 4K, og som Netflix kommer til å gjøre tilgjengelig i Ultra HD-oppløsning, ifølge vår kilde.
House of Cards er en av TV-seriene som er skutt i 4K, og som Netflix kommer til å gjøre tilgjengelig i Ultra HD-oppløsning, ifølge vår kilde.Vis mer

Netflix straks klare med 4K-innhold

Starter allerede neste måned, og skal også komme til Norge.

TV-produsentene har to ess i ermet som de håper skal føre til økt salg og inntjening i 2014: OLED-teknologi som muliggjør helt avsindig tynne skjermer med krystallklart bilde fra alle synsvinkler, og 4K - også kjent som Ultra High Definition, Ultra-HD eller ganske enkelt UHD.

Enorm detaljrikdom og dybdefølelse

Sistnevnte betyr at skjermbildet består av hele 8,3 millioner piksler, som betyr en oppløsning på 3.840 punkter horisontalt, og 2.160 punkter vertikalt. Dette er fire ganger høyere oppløsning enn full HD (1920 x 1080 piksler), og muliggjør en detaljrikdom og dybdefølelse som må oppleves - og da helst på store TV-er på 65 tommer og større.

Alle de store TV-produsentene har kastet seg på begge bølger, og de første produktene finnes allerede i butikkene. Noen billig fornøyelse er det imidlertid ikke, foreløpig.

DinSide har allerede testet flere 4K-TV-er, og la det ikke være noen tvil: Dette er fire av de beste TV-ene som finnes på markedet akkurat nå.

4K TV-er på DinSides testbenk.
4K TV-er på DinSides testbenk. Vis mer


Kan endre seg raskt

Problemet er at det ikke finnes filmtilbud i 4K-oppløsning ennå, men det kan endre seg fort.

Streamingtjenesten Netflix skal for eksempel tilby 4K-materiale allerede i januar, skriver vårt søstermagasin ITavisen.no.

Hva med deg?

Lysten på 4K TV? (Avsluttet)
Nei, har foreløpig mer enn nok med full HD(55%) 1678
Ja, det skal jeg ha meg(35%) 1078
Bryr meg ikke om oppløsning overhodet.(7%) 216
Har allerede kjøpt!(3%) 91
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det betyr at dersom du har en rask internettforbindelse, samt en 4K TV som er utstyrt med Netflix-appen, skal du kunne streame filmer og serier som er skutt i 4K-oppløsning med 24 bilder pr sekund. Blant disse er den populære serien House of Cards, skriver The Verge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorvidt alle 4K-TVene med Netflix-app kan streame i 4K må vi imidlertid komme tilbake til. Det er nemlig ingen selvfølge at TV-en takler 4K via en app: En ting er at Netflix-appen må oppdateres, en helt annen ting er nemlig om TV-enes prosessor er kraftige nok.

Også i Norge

Vi har nettopp fått bekreftet fra Netflix' norske pressekontakt at dette også blir tilgjengelig for norske Netflix-brukere. Det er imidlertid ikke 100% sikkert at det skjer fra første stund, men ifølge Joris Evers, kommunikasjonsdirektør i Netflix, satser selskapet på å være blant de aller første som ruller dette ut globalt.

Vi kommer tilbake med flere opplysninger om hva som kommer, etter hvert. Det er ventet at Netflix kommer til å offentliggjøre mange flere detaljer under CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar.

Flere saker om streaming